en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Jaunākais skolu reitings

pirmdiena, 2011. gada 21. novembris

21. novembrī publicēti Draudzīgā aicinājuma fonda skolu reitinga 2011.gada dati, kas iegūti, aprēķinot skolēnu sekmju vērtējumu centralizētajos eksāmenos. Nemainīgi dažādu nomināciju augšgalā atrodas Rīgas Valsts 1. ģimnāzija.

Draudzīgā aicinājuma fonda Skolu reitinga mērķis ir izveidot objektīvu skolu, kurās realizē vidējo izglītību, vērtējumu pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem. Reitinga dalībnieces ir visas skolas, kurās realizē vidējo izglītību. Par datubāzi izmanto Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra organizēto skolēnu centralizēto eksāmenu rezultātus viena mācību gada laikā. Pēc skolēnu gūtajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos vērtē katru mācību priekšmetu un skolas kopvērtējumā. Vērtē skolēnu sasniegumus latviešu valodā, matemātikā, angļu valodā, dabaszinātnēs (bioloģijā, fizikā, ķīmijā), vēsturē.

Nominācijā Ģimnāzijas lielo pilsētu grupā 1.vietu ieguvusi Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, kas ir bijusi reitinga līdere arī divus iepriekšējos gadus. Uz 2.vietu no 6.vietas pērn un 4.vietas 2009.gadā pakāpusies Āgenskalna Valsts ģimnāzija. Savukārt reitinga divu iepriekšējo gadu 2.vietas ieguvēja Daugavpils Krievu vidusskola-licejs šogad palikusi 3.vietā.

Bez pārsteigumiem matemātikas centralizētā eksāmena skolēnu zināšanu vērtējumu nominācijā Ģimnāzijas arī šogad līderi ir Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēni, apsteidzot Rīgas Valsts 3. ģimnāziju un Daugavpils Krievu vidusskolu-liceju. Pirmā ģimnāzija ir līdere, arī ņemot vērā latviešu valodas un literatūras centralizētā eksāmena, angļu valodas centralizētā eksāmena, kā arī dabaszinību centralizētā eksāmena rezultātus. 

Zīmīgi, ka šogad kopvērtējumā tika nopelnīti 9057 punkti, salīdzinājumam - 2010. gadā Rīgas Valsts 1. ģimnāzija saņēma 9017, bet 2009. gadā 8900 punktus.

Ar visām Draudzīgā aicinājuma fonda skolu reitinga nominācījām un uzvarētājiem iespējams iepazīties šeit.
Top 10 katrā nominācijā grafiski iespējams apskatīt šeit.
Izmantoti teksti no e-klase.lv raksta.