en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

VEF Rīgas Skolu Superlīga

pirmdiena, 2012. gada 2. janvāris

VEF

Šogad jau trešo gadu Rīgas Dome sadarbībā ar basketbola klubu VEF organizē turnīru Rīgas skolām - VEF Rīgas Skolu superlīgu. Kā mums jau ierasts, arī šogad tajā būs pārstāvēta RV1Ģ zēnu komanda, kas pagājušogad izcīnīja trešo vietu! Pārmaiņas skārušas meiteņu turnīru, kurš kļuvis daudz pieejamāks skatītājiem un, mums par prieku, arī tajā būs pārstāvēta Rīgas Valsts 1. ģimnāzija!

Turnīra pirmajā kārtā abas komandas cīnijās Ziemeļu rajona turnīros, sīvās cīņas izcīnot vietu otrajā kārtā. Otrā turnīra kārta sāksies 10. janvārī ar atklāšanas ceremoniju 49. vidusskolā. Zēnu turnīrā piedalīsies 16 komandas, kas sadalītas 4 grupās. Mūsu komanda cīnīsies C grupā. Meiteņu turnīru turpina 8 komandas, kas sadalītas 2 grupās.

Piedāvājam ieskatu komandās, kas stāsies pretī mūsējiem!

 

ZĒNI, C grupa


65. vidusskola

Viena no 3 komandām šosezon (vēl arī Teikas un 45. vidusskolas), kas piedzīvos debiju VEF Rīgas Skolu Superlīgā. Tai izdevās kvalificēties, izcīnot 3. vietu Latgales rajona priekšsacīkstēs. Grūti prognozēt, kā sešdesmit piektajiem veiksies, tomēr šobrīd šķiet, ka nāksies samierināties ar izteiktu pastarīšu lomu. 

Spēle: 24. janvārī 15:45 (19. vidusskolā, Miglas ielā 9)
Sasniegumi: Nav.
Pret 1. ģimnāziju: Nav spēlēts.

 

49. vidusskola

Par to, ka pirmo divu gadu čempioni kvalificēsies 2. kārtai, nevienam neradās ne mazāko šaubu. Kvalifikācijas turnīra grupā viņiem gan nācās piekāpties Teikas vidusskolai, bet šī turnīra jēga bija grūti izprotama, jo visas 3 komandas (arī 64. vidusskola) jau bija nodrošinājušas dalību 2. kārtā. Protams, salīdzinot ar pagājušo gadu, sastāvs ir daudz mainījies. Pagājušā gada līderi, tajā skaitā MVP Jānis Timma, skolu beiguši. Vietā jānāk jauniem līderiem. Prognozē, ka par tādiem varētu kļūt Krišjānis Bikše, Pēteris Rēķis un Inguss Immers.
 Raugoties no 1. ģimnāzijas pozīcijām - 49. vidusskola ir ierasts pretinieks, ar nevienu citu komandu nav spēlēts tik bieži. Arī pagājušā sezonā abas komandas tika salozētas vienā grupā. Toreiz 49. vidusskola uzvarēja ar 79:70, bet vēlāk, pusfinālā, bija pārāka ar 98:78. Arī pirmajā sezonā abu skolu ceļi krustojās 1/4 finālā (Četrdesmit devītie uzvarēja ar  112 pret 69).

Spēle: 15. februārī 15:00 (49. vidusskolā, Kr. Valdemāra ielā 65)
Sasniegumi: Divkārtējie čempioni
Pret 1. ģimnāziju: 3 uzvaras, neviens zaudējums, grozu attiecība 289:209.

 

Rīgas Valsts 2. ģimnāzija

2. ģimnāzijas komandai vieta Superlīgā bija cīņā ar citām Ziemeļu rajona skolām. Tomēr šis turnīrs viņiem daudz problēmu neradīja - sīvākā spēle izrādījās ar 31. vidusskolu, un arī tā tika uzvarēta ar vairāk nekā 15 punktu pārsvaru.  Jāpiezīmē, ka otrās vietas ieguvēji - 66. speciālā vidusskola, tika sagrauta ar apmēram 30 punktu starpību. Visticamāk, ka komandas līderi šogad būs Gusts Liepkalns, Krišjānis Gaiķis un Toms Dombrovskis, kuriem tā būs pēdējā sezona Superlīgā.

Spēle: 28. februārī 16:15 (Natālijas Draudziņas vidusskolā, Bruņinieku ielā 24a)
Sasniegumi: 1/4 fināls 2. sezonā
Pret 1. ģimnāziju: Nav spēlēts.

 

 

MEITENES, B grupa


Āgenskalna Valsts ģimnāzija

Zemgales reģionā viss izšķīrās vienā spēlē - pagājušā gada čempiones 47. vidusskola pret ĀVĢ.  Negaidīti, bet ļoti sīvā spēlē ar viena punkta pārsvaru uzvarēja āgenskalnietes - 29:28, pa taisno iekļūstot 2. kārtā.
Spēle: 24.janvārī 17:00 (Rīgas 19. vidusskolā, Miglas ielā 9)

 


Rīgas Valsts 2. ģimnāzija

Otrās ģimnāzijas meiteņu komanda izgāja cauri savai Ziemeļu rajona kvalifikācijas grupai kā nazis caur sviestu - 4 uzvaras ar kopējo bilanci +120! Šis fantastiskais sniegums šobrīd liek uzskatīt šo komandu par vienu no pretendentēm ja ne uz  čempionu titulu, tad noteikti pusfinālu.

Spēle: 15. februārī 16:15 (49. vidusskolā, Kr. Valdemāra ielā 65)

 

 

Natālijas Draudziņas vidusskola

Tāpat kā 1. ģimnāzija, arī Natālijas Draudziņas vidusskola pārstāv Centra rajonu. Jāpiezīmē, ka NDV komandu veido spēlētājas no bijušās Natālijas Draudziņas ģimnāzijas un arī no tai pievienotās 99. vidusskolas, kas pagājušajā sezonā zaudēja vien finālā. Pirmās kārtas spēlē NDV pārspēja mūsu pirmģimnāzistes ar pārliecinošu 39:27. Grūtāk gāja ar pagājušā gada 4. vietas īpašniecēm - 3. ģimnāziju, tur vien +2.

Spēle: 1. martā 16:15 (Natālijas Draudziņas vidusskolā, Bruņinieku ielā 24a)