en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Mazās matemātikas universitātes 4. nodarbība

otrdiena, 2012. gada 28. februāris

Šī gada 3. martā Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes (LU FMF) telpās, Zeļļu ielā 8, notiks Mazās matemātikas universitātes (MMU) ceturtā nodarbība. Tajā būs iespēja klausīties lekciju par Brauna kustību, kā arī iepazīties ar matemātikas apakšnozari – matemātisko modelēšanu.

Lekciju par Brauna kustību matemātiskajā statistikā vadīs LU FMF docents Jānis Valeinis. Ar matemātisko modelēšanu iepazīstinās LU FMF vadošais pētnieks Uldis Strautiņš un pētniece, doktorante Sanda Blomkalna.

Reģistrēšanās nodarbībai notiks LU FMF 1. stāva gaitenī un sāksies plkst. 10:30. Nodarbība ilgs no plkst. 11:00 līdz 15:00. Starp nodarbības daļām ir paredzēta neliela pusdienu pauzīte, kuras sarūpēšanā šoreiz atkal atbalstu sniegs arī FAZER.

Lai pieteiktos MMU 4. nodarbībai, jāaizpilda elektroniskā pieteikšanās forma LU A. Liepas Neklātienes matemātikas skolas mājas lapā nms.lu.lv Uz nodarbību jāpiesakās laicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Ja ir kādas neskaidrības, droši rakstiet uz nms@lu.lv

Neaizmirstiet paņemt līdzi:

  • rakstāmpiederumus;
  • papīru pierakstiem;
  • kalkulatoru;
  • personu apliecinošu dokumentu ar fotogrāfiju.