en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Meitenes soli tuvāk Superlīgas finālam!

ceturtdiena, 2012. gada 8. marts

 

 

VEF Rīgas Skolu superlīgā sākušās izslēgšanas spēles - zēnu 1/4 fināli un meiteņu 1/2 fināli. Patīkami, ka mūsu skola ir viena no tām, kas vēl joprojām pārstāvēta abos turnīros.

 

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija : 49. vidusskola (Meiteņu 1/2 fināla 1. spēle)

Jau brīdī, kad tika noskaidrots, kuras meiteņu komandas ir kvalificējušās grupu turnīram jeb 2. kārtai, bija skaidras favorītes uz uzvaru turnīrā. 49. vidusskola bija viena no tām, lieliski to apstiprinot arī apakšgrupu spēlēs - trīs uzvaras ar vidēji 60 punktu pārsvaru katrā. Turpretim mūsu meitenes turnīrā iekļuva vien caur papildus kvalifikāciju, kas, protams, neļāva lolot lielas cerības. Tomēr viena uzvara trīs spēlēs laimīgas apstākļu sakritības dēļ ļāva mūsu meitenēm kvalificēties 1/2 finālam. Skaidrs, ka favorītes šajā pusfināla duelī neapšaubāmi bija 49. vidusskolas meitenes.

Mūsu skolas komanda gan pilnībā izmantoja iespēju, ko pieļāva turnīra reglaments, - iekļāva sastāvā divas spēlētajās no citām skolām. Komandu papildināja Agate Geka no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas un Lība Paula Berga no 64. vidusskolas. Abas aizvadītajā gadā kopā ar mūsu līderi Katrīnu Epneri cīnījās Latvijas U-18 izlases kreklos.

Mūsu komandas starta piecinieks - Katrīna Epnere, Signe Bulava, Lelde Gulbe, Agate Geka un Lība Paula Berga. Jau ar pirmajām minūtēm mūsu komanda parādīja, ka nav nobijušās no 49. vidusskolas meitenēm. Abas komandas aktīvi uzbruka no trīspunktu līnijas, pirmajā ceturtdaļā kopā iemetot piecus trīspunktniekus. Pirmajā pārtraukumā ejot, pirmģimnāzistēm četru punktu pārsvars - 16:12. Zīmīgi, ka 49. vidusskolas meiteņu sejās varēja manīt pārsteigumu, jo diezin vai viņas bija paredzējušas šādu mūsu komandas pretestību.

Otro ceturtdaļu atkal lieliski iesāka Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas meitenes, un pēc Agates Gekas precīzā tālmetiena jau + 9! Uzreiz pēc tam vēl viens Agates Gekas trīspunktnieks, un 49. vidusskola pirmoreiz ņem minūtes pārtraukumu. Nelielas problēmas gan arī mūsu komandai - Signe Bulava jau nopelnījusi trīs piezīmes un viņas vietā laukumā Marta Ozola. Diemžēl, bet šoreiz minūtes pārtraukums nostrādā - 49. vidusskolas meitenes spēj neitralizēt mūsējo uzbrukumus, kā arī pašas veiksmīgi darbojas uzbrukumā. 49. vidusskolas pārstāve Asnāte Fomina, realizējot metienu no groza apakšas, samazina rezultāta starpību līdz vairs tikai diviem punktiem - 24:22. Tas piespiež arī mūsu komandu ņemt minūtes pārtraukumu. Pēc pārtraukuma mums izdodas gūt pirmo grozu trīs minūšu laikā - precīzi met Lība Paula Berga. Puslaiks noslēdzas ar rezultātu 32:28 - negaidīti, bet vadībā pirmģimnāzistes.

Otrā puslaika sākumā laukumā atkal Signe Bulava un pārējās meitenes no starta piecinieka. Pirmās četras minūtes ir ļoti nerezultatīvas - abas komandas kopā gūst vien piecus punktus, bet rezultāta starpība minimāla - 33:32. Bulavu atkal nomaina Ozola, bet 1. ģimnāzija uzsāk nelielu atrāvienu. Kārtējoreiz trīspunktnieku realizē Agate Geka, tomēr četrdesmit devītās nepaliek parādā - arī Sanita Draudiņa ir precīza. Trešajai ceturtdaļai noslēdzoties, rezultāts uz tablo 45:39, mūsējās joprojām vadībā.

Arī pēdējā ceturtdaļa, līdzīgi kā trešā, iesākas mazrezultatīvi - divi punkti divās minūtēs, un visi mūsu meitenēm. Tas piespiež 49. vidusskolu atkal ņemt minūtes pārtraukumu. Par prieku Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas līdzjutējiem, mūsu meitenes šoreiz neļauj četrdesmit devītajām realizēt izplānotās shēmas - veiksmīgai darbībai aizsardzībā divreiz seko Agates Gekas precīzie trīspunktnieki, un četras minūtes pirms mača beigām pirmoreiz desmit punktu pārsvars - 53:43! 49. vidusskolas meitenes nespēj gūt punktus un samazināt rezultāta starpību turpmākās divas minūtes, liekot savam trenerim Dzintaram Pārumam ņemt trešo minūtes pārtraukumu. Tomēr arī tas nelīdz. Vēl jo svarīgāk, raugoties divu spēļu summā, ir tas, ka pirmģimnāzistes tikai turpina palielināt savu pārsvaru un spēli noslēdz ar komfortablu +15 - 59:43.

Agate Geka un Lība Paula Berga attaisnoja uz sevi liktās cerības, gūstot attiecīgi 26 un 15 punktus. Agate Geka tika arī atzīta par šīs spēles vērtīgāko spēlētāju.

Otrā spēle notiks 22. martā pretinieču laukumā - Rīgas 49. vidusskolā. VEF Rīgas Skolu superlīgas finālā iekļūs tā komanda, kas divu spēļu summā gūs vairāk punktus.

Ar statistiku un tabulām iespējams iepazīties šeit, bet fotogrāfijas no spēles pieejamas draugiem.lv/vefssl.