en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Volejbola turnīrs "Lāses kauss"

pirmdiena, 2012. gada 26. marts

Sestdien, 24. martā, Olimpiskajā Skonto hallē norisinājās volejbola turnīra „Lāses kauss” fināls. Šogad tas notika jau 11. reizi un šoreiz arī ar mūsu skolas pārstāvju piedalīšanos.

Latiņa mūsu skolas zēnu volejbola komandai bija nostādīta augstu – Rīgas Valsts 1. ģimnāzija godalgotas vietas ir ieguvusi 5 reizes.Taču izcīnītā 6. vieta 28 komandu konkurencē arī ir atzīstams rezultāts.

Skonto hallē volejbolisti varēja izmēģināt savus spēkus, spēlējot uz futbolam piemērota mākslīgās zāles seguma. Arī spēļu sistēma bija netradicionāla, proti, katra spēle norisinājās 8 minūtes vai arī līdz brīdim, kad kāda no komandām iegūst 25 punktus. Spēlētāji pie šādas sistēmas nebija pieraduši, tāpēc varēja manīt nervozitāti, kas diemžēl noveda arī pie kļūdām.

Kopumā pirmģimnāzisti aizvadīja 4 grupu spēles, no kurām zaudēja tikai vienu Aizputes vidusskolai. Iegūtā 2. vieta apakšgrupā deva iespēju cīnīties arī par godalgotām vietām, taču zaudējums Kuldīgas centra vidusskolai, kas kļuva par Lāses kausa čempioniem, sacensību 2. kārtā neļāva pacīnīties par medaļām.

Atsevišķu spēļu rezultātus var apskatīt šajā sadaļā.