en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

VEF Rīgas Skolu superlīga noslēgusies

pirmdiena, 2012. gada 9. aprīlis

Ar aizraujošām cīņām 5. aprīlī noslēdzās 3. VEF Rīgas Skolu superlīgas sezona. Iespēju spēlēt fināla dienā bija nopelnījušas arī mūsu meitenes, kurām spēle par 3. vietu.

 

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija : Imantas vidusskola

Pretēji mūsu meitenēm, kas 1/2 finālā gandrīz sagādāja sensāciju un vismaz pirmajā spēlē uzvarēja 49. vidusskolas meitenes, imantniecēm cerība par spēlēšanu finālā, šķiet, tā arī nebija radusies - pirmajā spēlē -19, otrajā -27 un summā -46 pret Natālijas Draudziņas vidusskolu. Šādas sekmes pusfinālos ļāva pirmģimnāzistes uzskatīt par favorītēm šajā cīņā. Tomēr nepatīkami bija tas, ka mums iztrūka divas no spēlētājām, kas sezonas gaitā sevi pierādījušas kā stabilas starta piecinieka spēlētājas, - Lelde Gulbe un Signe Bulava. Mūsu komandas starta piecinieks bronzas spēlē - Agate Geka, Lība Paula Berga, Katrīna Epnere, Laura Ekharde un Marta Ozola. Spēles ievads lielisks - Agate Geka atklāj rezultātu ar precīzu trīspunktnieku! Drīz pēc tam mūsējās turpina pierādīt savu varēšanu no tālās distances - precīza atkal ir Geka, un iemet arī Lība Paula Berga. Tomēr Imantas meitenes nepadodas un ceturtdaļas vidū Sindija Kudule iemet trīspunktnieku, pirmoreiz izvirzot savējās vadībā. Mūsējās turpina neveiksmīgi uzbrukt, pēc Elīnas Gavares trīspunktnieka Imantas vidusskolai jau +4, un mums pirmais minūtes pārtraukums. Ceturtdaļa noslēdzas ar pirmģimnāzistēm nepatīkamu 16:24.

Otrās desmit minūtes sākas līdzīgā spēlē, abām komandām apmainoties rezultatīviem metieniem. Tomēr ceturtdaļas vidū fantastisku sniegumu nodemonstrē 1. ģimnāzijas līderu trio Geka-Berga-Epnere. Spurts sākas ar Gekas kārtējo trīspunktnieku, bet pāris minūtes vēlāk rezultāts ir 36:29 pēc viņas diviem realizētiem soda metieniem. Pirmģimnāzistēm četru minūšu laikā 15:0 izrāviens un vadība spēlē! Pēc Lienes Stalidzānes gūtā punkta gan Imantas vidusskolas spēlētājas nedaudz atgūstas. Pēc puslaika RV1Ģ vadībā 46:36, uzvarot otro ceturtdaļu ar 30:12.

Puslaika pātraukumā, kamēr skatītājus izklaidēja konkurss, Imantas vidusskolas trenere aktīvi aicināja savas meitenes neļaut pirmģimnāzistēm mest trīspunktniekus. Tieši uzbrukums no tālās distances ierasti ir mūsu meiteņu spēcīgākais ierocis - pēc puslaika mums septiņi precīzi trejači, bet Imantas vidusskolas meitenēm vien trīs. Tomēr jau pirmajā uzbrukumā mūsējās parāda, ka "neļaujiet viņām mest trīspunktniekus" ir vieglāk pasakāms, nekā izdarāms - Lība Paula Berga iemet jau savu ceturto. Imantas vidusskolas meitenēm gan izdodas nedaudz pietuvoties, rezultāta starpībai turoties 6-9 punktu ietvaros. Negaidīta maiņa notiek ceturtdaļas vidū - Agate Geka, šķiet, guvusi nelielu savainojumu - viņas vietā laukumā komandas īsākā spēlētāja Ilva Barkāne. Un viņas iznāciens ir veiksmīgs - lieliski izsista bumba pretiniecei, ātrais uzbrukums, un Marta Ozola gūst divus punktus! Nākamās pāris minūtes paiet Katrīnas Epneres zīmē - astoņi punkti pēc kārtas (tostarp divi punkti ar sodu un trīspunktnieks). Pēdējās piecās minūtēs RV1Ģ atkal izrāviens 10:2, kas liek Imantas vidusskolas trenerei ņemt minūtes pārtraukumu. Tomēr līdzjutēju un karsējmeiteņu skaļi atbalstītas pirmģimnāzistes neapstājas. Ceturtdaļas izskaņā kārtējie precīzie trīspunktnieki, un rezultāts pirms izšķirošajām desmit minūtēm - 67:46.

Šķiet, ka arī imantniecēm cerības uz bronzu lēnām izput, klusākiem kļūstot arī viņu līdzjutējiem. Rezultāta starpībai turoties ap 15 punktiem, bet spēles laikam arvien sarūkot, RV1Ģ sūta laukumā uzspēlēt arī spēlētājas, kas šodien vēl nebija iesaistījušās spēlē, - Agati Vanku, Esteri Zeltiņu, Agnesi Priedi. Lielisks un zīmīgs ir mirklis, kad, skatītājiem saucot "Katrīn, Katrīn", Epnere saņem bumbu uz trīspunktu līnijas tieši pretī grozam, mirkli nogaida un iemet. Spēles gala rezultāts 84:64 Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas labā.

Bronzas mačā ierasti lieliskas bija 1. ģimnāzijas līderes. Draftētā Agate Geka kļuva par rezultatīvāko, gūstot 27 punktus, tostarp 15 no trīspunktu līnijas. Katrīna Epnere, kurai šī diemžēl bija pēdējā spēle RV1Ģ komandas sastāvā, guva 21 punktu, kā arī izcīnīja 15 atlēkušās bumbas un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Otra drafētā spēlētāja Lība Paula Berga arī guva 21 punktu (15 ar trīspunktniekem) un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Pretinieču sastāvā labākā Elīna Gavare, kurai 17 punkti un 12 atlēkušās bumbas.

Ar statistiku un tabulām iespējams iepazīties šeit, bet fotogrāfijas no spēles pieejamas draugiem.lv/vefssl.

 

Ar to arī šī sezona VEF Rīgas Skolu superlīgā noslēgusies. Par uzvarētājiem zēnu turnīrā kļuva Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas zēni, kas 1/4 finālā pieveica arī mūsējos, bet par meiteņu čempionēm kļuva 49. vidusskola, kura smagā sērijā pusfinālā pieveica mūsu "Lidojošās koijotes". Mūsu skola kopvērtējumā izcīnīja 2. vietu, palaižot sev priekšā vien 49. vidusskolu! Foto no apbalvošanas ceremonijas - šeit.

 

Paldies visiem spēlētājiem, kas šogad ar godu pārstāvēja mūsu skolu VEF Rīgas Skolu superlīgā! Īpašs paldies tiem, kam šī bija pēdējā sezona, ko aizvadīt Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas komandas sastāvā, - Kasparam Lubānam, Klāvam Strazdiņam, Haraldam Āboliņam, Kristapam Epneram un Katrīnai Epnerei!