en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Panākumi starptautiskajās olimpiādēs!

otrdiena, 2012. gada 31. jūlijs

Esam jau ziņojuši, ka arī šovasar vairāki mūsu skolas skolēni tika izvirzīti pārstāvēt Latviju starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs. Daļa no olimpiādēm jau noslēgušās, tāpēc iepazīstinam ar Latvijas un arī Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu panākumiem.

23.Starptautiskā bioloģijas olimpiāde Singapūrā, no 2012.gada 8.jūlija līdz 15.jūlijam
Latviju olimpiādē pārstāvēja Rīgas 72.vidusskolas skolnieks Mihails Šišovs, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieks Māris Seržāns, Salacgrīvas vidusskolas skolnieks Mārtiņš Vaivads un Ogres Valsts ģimnāzijas skolnieks Kārlis Jermacāns. Komandu pavadīja Latvijas Bioloģijas skolotāju asociācijas vadītāja Maruta Kusiņa un Latvijas Universitātes Mikrobioloģijas un Biotehnoloģijas institūta pētnieki Jānis Liepiņš un Agnese Kokina.
Lai gan olimpiādes oficiālā valoda ir angļu, tomēr visus olimpiādes uzdevumus komandu vadītāji tulkoja savu valstu nacionālajās valodās. Latvijas komanda kopumā 234 skolēnu konkurencē ieguva četras bronzas medaļas.

43.starptautiskā fizikas olimpiāde Tallinā, no 2012.gada 15.jūlija līdz 24.jūlijam
Latviju pārstāvēja pieci skolēni: Luka Ivanovskis (Rīgas Zolitūdes ģimnāzija), Georgijs Treņins (Rīgas 95.vidusskola), Kristaps Znotiņš (Preiļu Valsts ģimnāzija), Andris Gerasimovičs (Daugavpils 10.vidusskola) un Māris Seržāns (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija). Komandas vadītāji bija LU Fizikas un matemātikas fakultātes lektors Vjačeslavs Kaščejevs un asociētais profesors Andris Muižnieks. Georgijs Treņins izcīnīja sudraba medaļu. Kā atzīst komandas vadītājs Vjačeslavs Kaščejevs: „Tas ir šī gadsimta Latvijas labākais rezultāts vispasaules fizikas olimpiādē un otra sudraba godalga, vērtējot Latvijas dalību olimpiādē kopumā, jo tikai 1999.gadā Itālijā Kārlis Goba un Guntis Feldmanis ieguva attiecīgi zelta un sudraba medaļas”. Atzinības rakstus saņēma arī paši jaunākie izlases dalībnieki – Luka Ivanovskis no Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 10.klases un Māris Seržāns no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klases.

53.starptautiskā matemātikas olimpiāde Argentīnā, no 2012.gada 8.jūlija līdz 16.jūlijam
Latviju pārstāvēja Nikita Larka no Rīgas 88.vidusskolas, Pēteris Kārlis Ratnieks no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Ilze Ošiņa no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Miķelis Pūķis no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Edžus Urtāns no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas un Andrejs Kuzņecovs no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas. Mūsu komanda olimpiādē kopumā ieguva 5 atzinības, tās saņēma Andrejs Kuzņecovs, Ņikita Larka, Ilze Ošiņa, Edžus Urtāns un Miķelis Pūķis.
IMO 2012 Latvijas izlases komandas vadītāja vietnieks Juris Škuškovniks atzīst, ka „uzdevumi šogad bija krietni grūtāki, ja salīdzina tos ar citiem gadiem. Lielu ietekmi uz skolēnu sniegumu atstāja gan laika nobīde, ja salīdzina ar Latviju, gan lielais pārlidojums uz olimpiādes norises vietu. Neskatoties uz visām grūtībām, Latvijas komandas starts izdevās labs. Pārsteidza sagaidīšana Latvijā lidostā. Tā bija iespaidīgākā no visām līdz šim pieredzētajām. Dalībniekiem, kuri šogad pabeidza vidusskolu, secen gāja skolas izlaidums. Klasesbiedru noorganizētā sagaidīšana lidostā skaidri parādīja, ka labākie skolnieki izlaidumā netika aizmirsti.”

Informācija un komentāri no visc.gov.lv. Tur pieejami arī pilni apraksti par šīm olimpiādēm.


Pavisam drīz noslēgsies arī 44.starptautiskā ķīmijas olimpiāde, kurā viens no Latvijas pārstāvjiem ir mūsu skolas skolnieks Ervīns Cauņa. Augusta beigās Vācijā norisināsies arī 9.starptautiskā ģeogrāfijas olimpiāde, kurā startēs Māris Seržāns.

Ceram drīzumā mājaslapā piedāvāt īsus olimpiāžu dalībnieku aprakstus par tur pieredzēto.