en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Starptautiskajā ķīmijas olimpiādē ar panākumiem!

ceturtdiena, 2012. gada 16. augusts

Turpinoties vasaras ierastajam mācību priekšmetu starptautisko olimpiāžu maratonam, Latvijas komanda ar mūsu skolas pārstāvi sastāvā atgriezusies no 44. starptautiskās ķīmijas olimpiādes, kas šogad notika ASV galvaspilsētā Vašingtonā no 21. līdz 31.jūlijam. 72 valstu dalībnieku konkurencē Latvijas komandas skolēni saņēma vienu sudraba medaļu, divas bronzas medaļas un vienu atzinības rakstu.

Georgijs Treņins no Rīgas 95.vidusskolas ieguva sudraba medaļu. Šī Georgijam bija jau otrā medaļa, jo šogad starptautiskajā fizikas olimpiādē viņš ieguva līdzvērtīgu apbalvojumu – sudraba medaļu. Bronzas medaļas saņēma Jānis Briška no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas un Veronika Saharuka no Rīgas 40.vidusskolas, bet atzinības rakstu – Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēns Ervīns Cauņa. Komandu pavadīja divi mentori: Organiskās sintēzes institūta vadošais pētnieks Juris Fotins un Skaidrīte Pakule.
Svinīgs olimpiādes noslēgums notika greznajā Džordžtaunas universitātē, kas ir vecākā Romas katoļu privātā universitāte ASV. Olimpiādes dalībnieki saņēma apsveikumu no ASV prezidenta Baraka Obamas, kurš novēlēja veiksmi un uzsvēra ķīmijas zinātnes īpašo nozīmi cilvēces attīstībā.

Latvijas komandas piedalīšanos 44. starptautiskajā Ķīmijas olimpiādē Vašingtonā organizēja Valsts izglītības satura centrs, jauniešu dalību tajā atbalstīja AS „Grindeks” un AS „Silvanol”.Skolēnu sagatavošanā paldies jauniešu pedagogiem, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes mācībspēkiem un Jurim Fotinam.

 

Informācija un komentāri no visc.gov.lv. Tur pieejami arī pilni apraksti par šīm olimpiādēm.

Kā pēdējā no šī gada starptautiskajām mācību priekšmetu olimpiādēm augusta beigās Vācijā norisināsies 9.starptautiskā ģeogrāfijas olimpiāde, kurā startēs mūsu skolas skolēns Māris Seržāns.

Ceram drīzumā mājaslapā piedāvāt īsus olimpiāžu dalībnieku aprakstus par tur pieredzēto.