en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Informācija par bezmaksas sabiedrisko transportu

ceturtdiena, 2012. gada 23. augusts

Sākoties jaunajam mācību gadam, stāsies spēkā šogad pieņemtie noteikumi, kas ļauj skolēniem Rīgā pārvietoties ar sabiedrisko transportu par brīvu. Tomēr bija radušies jautājumi par jauno kārtību, tāpēc centīsiemies rast skaidrību.

Informējam, ka braukšanas maksas atvieglojumus ir tiesīgi saņemt Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā reģistrēto vispārējās izglītības iestāžu 1.–12.klases izglītojamie un Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušie ārpus Rīgas pilsētas administratīvās teritorijas reģistrēto vispārējās izglītības iestāžu 1.–12.klases izglītojamie. Tātad - pilnīgi visi Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni, neatkarīgi no deklarētās dzīves vietas varēs izmantot Rīgas sabiedrisko transportu par brīvu!

Lai iegūtu šo iespēju braukt par brīvu, skolēniem nekas daudz nebūs jādara, jo Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” informē, ka 2012. gada 5. septembrī plkst. 9:00 „Rīgas satiksme” darbinieki apmeklēs Rīgas Valsts 1. ģimnāziju, lai skolēniem esošajos e-talonos ielādētu bezmaksas braucienus. Tie skolēni, kuriem nav izgatavoti personalizētie e-taloni, jādodas uz kādu no klientu apkalpošanas centriem līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu (ja dodas pārstāvis, tad līdz jābūt gan pārstāvja, gan personalizētā pasažiera personu apliecinošam dokumentam), izziņu no skolas vai skolēna apliecību un fotogrāfiju (3x4 formāta fotogrāfija uz balta fona; ir iespēja nofotografēties klientu apkalpošanas centrā bez maksas).

Jauno skolēnu e-karšu izgatavošanu (kas nav tas pats, kas tagadējais personalizētais e-talons) Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” plāno veikt pakāpeniski, pilnībā to pabeidzot līdz 2012. gada 30. decembrim. Skolēna e-karti varēs saņemt skolā, kur pēc skolas iesniegtā kolektīvā pieteikuma e-kartes tiks piegādātas.

Atgādinām, ka skolēniem, kuriem nav personalizētā e-talona, skolēna e-karte jāsaņem līdz 20. septembrim. Līdz 20. septembrim skolēni sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas, uzrādot derīgu skolēna apliecību.

 

Informāciju sagatavoja Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Informācijas centra operatore Māra Kārkliņa.
Ja šajā rakstā neatradi atbildes uz visiem sevi interesējošajiem jautājumiem, raksti uz info@rigassatiksme.lv.