en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Zelts starptautiskajā ģeogrāfijas olimpiādē!

piektdiena, 2012. gada 31. augusts

No 21. līdz 26.augustam Ķelnē, Vācijā, norisinājās 9. Starptautiskā ģeogrāfijas olimpiāde, kurā Latviju pārstāvēja 4 skolēni, tostarp Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas pārstāvis.

Latviju olimpiādē pārstāvēja četri skolēni: Māris Seržāns (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija), Kārlis Bernāns (Salaspils 1.vidusskola), Roberts Georgs Fimbauers (Valmieras Valsts ģimnāzija), Armands Sebris (Lizuma vidusskola) un komandas vadītāji jeb treneru statusā E. Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas pārstāvji: Uldis Klepers, Gatis Kampernovs un Toms Purgailis.

Ķelnē mūsu jauniešiem veicās ļoti labi, nu gluži kā olimpiešiem Londonā – zelts un bronza! Zelta medaļu izcīnīja mūsu skolas skolēns Māris Seržāns, un bronzas medaļu kaklā varēja kārt Armands Sebris. Zināšanas tika pārbaudītas 4 dienu garumā gan kamerālos, gan lauku darbos. Teorētiskajā daļā bija jāatbild uz dažādiem komplicētiem ģeogrāfijas problēmu jautājumiem, kas bija tendēti uz dažādu cēloņu, sakarību un risinājumu meklējumiem, kā arī multimediju tests, kur mūsējiem izdevās parādīt ļoti labu sniegumu.

Aizraujošas bija arī individuālās sacensības, kas netika vērtētas kopvērtējumā, bet brīvprātīgajiem tika sarīkots īsts lampu drudzis, kurā bija nepieciešamas ne tikai labas ģeogrāfijas zināšanas, bet arī laba reakcija. No 75 dalībniekiem, kuri pieteicās individuālajām sacensībām, ļoti sīvā cīņā finālā, mazliet samulstot uz izšķirošo jautājumu, Māris tomēr piekāpās dalībniekam no Meksikas un saņēmu kausu par otro vietu.

Latvijas izlases dalību starptautiskajā ģeogrāfijas olimpiādē nodrošināja Valsts izglītības satura centrs, skolēnu gatavošanā darbu ieguldīja pedagogi un E. Birznieka Jauno ģeogrāfu skolas mācībspēki.

Informācija un komentāri no visc.gov.lv. Tur pieejami arī pilni apraksti par šīm olimpiādēm.

 

Ģeogrāfijas olimpiāde bija pēdējā šīs vasaras startautiskā mācību priekšmetu olimpiāde. Kopumā mūsu skolas skolēni piedalījās 5 dažādu priekšmetu olimpiādēs, izcīnot 5 atzinības rakstus, vienu bronzas kā arī zelta medaļu. Individuāli spoži startēja tieši 12.sb klases skolnieks Māris Seržāns, iegūstot gan atzinības rakstu, gan bronzas un zelta medaļas.