en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Jaunā Skolu superlīgas sezona!

ceturtdiena, 2012. gada 4. oktobris

VEF

Jau 8. oktobrī ar oficiālo atklāšanu Arēnā Rīga, spēles VEF - Triumph puslaika pārtraukumā, sāksies nu jau ceturtā basketbola turnīra "VEF Rīgas Skolu superlīga" sezona. Pirmās cīņas gan jau aizvadītas, tomēr mūsējie - arī šogad gan zēnu, gan meiteņu komandas - cīņas sāks jaunnedēļ!

Neskatoties uz lieliskajiem panākumiem pagājušosezon (5. vieta zēniem, bet bronzas medaļas meitenēm!), turnīru iesāksim no kvalifikācijas. Jāpiezīmē, ka to darīs arī pilnīgi visas pārējās komandas, iepriekšējo gadu
čempionus Rīgas Valsts 3. ģimnāziju un 49. vidusskolu ieskaitot. Abas komandas  kā ierasts cīnīsies spēcīgajos
Centra rajona turnīros. 

Piedāvājam īsu ieskatu komandās, kas mūsējiem stāsies pretī, kā arī īss atskats uz pagājušā gada kvalifikācijas spēlēm.

 

ZĒNI

Rīgas Centra Humanitārā vidusskola

Spēles atkal viņu pašu laukumā, kur atkal ļoti gribēs tikt pie sen negūtajiem panākumiem. Agrākajiem Rīgas Domes kausa daudzkārtējiem čempioniem pēdējās divas sezonas nācies iztikt bez VEF Rīgas Skolu superlīgas spēlēm, jo nav izdevies pārvarēt tieši šo kvalifikācijas kārtu. Kopumā pret RCHV uzvarēts abās spēlēs. Pagājušā gada spēlē uzvarējām 37:35, bet RCHV grupā ieguva 4. vietu, nekvalificējoties Superlīgai.

 

Rīgas Valsts 3. ģimnāzija

Viennozīmīgi sīvākais un svarīgākais aizvadītās sezonas pretinieks, kā vēlāk izrādījās - arī visas VEF Rīgas Skolu superlīgas 2011./2012. gada čempions. Nav iemesla uzskatīt, ka šogad kļuvuši vājāki. Pagājušajā zaudējām kvalifikācijas spēlē ar 39:55 un vēlāk arī 1/4 fināla pirmajā spēlē ar 66:87, tomēr atbildes spēlē uzvarējām ar 90:73. Kvalifikācijā ieguva 1. vietu grupā, bet vēlāk kļuva par visas sezonas čempioniem.

 

Natālijas Draudziņas vidusskola

Aizvadītajā sezonā bija viena no divām komandām, kuras ieguva vietu Superlīgas pamatturnīrā caur papildus kvalifikāciju. Pēdējās divas sezonas spēlējuši VEF Rīgas Skolu superlīgas pamatturnīrā, pirmajā no tām tiekot arī līdz 1/4 finālam. Pagājušosezon saspringtā galotnē izrāvām uzvaru 56:52. Aizvadītās sezonas kvalifikācijā ieguva 3. vietu, uzvarēja papildus kvalifikācijas turnīrā, bet nespēja izkļūt no apakšgrupas.

Kvalifikācijas turnīra spēles tiks izspēlētas trešdien, 10. oktobrī, Rīgas Centra Humanitārajā vidusskolā Kr. Barona ielā 97. Sākums 15:00.

Lai kvalificētos VEF Rīgas Skolu superlīgas pamatturnīram, grupā jāiegūst 1. vai 2. vieta. Iegūstot 3. vietu, iegūsim tiesības spēlēt papildus kvalifikācijas turnīrā.

 

MEITENES

Natālijas Draudziņas vidusskola

Aizvadītajā sezonā varēja lepoties ar turnīra galveno favorīšu lomu, to apliecinot arī ceļā līdz lielajam finālam, kur gan nācās zaudēt 49. vidusskolas meitenēm. Turnīra laikā divreiz aci pret aci tikās arī ar mūsu meitenēm. Diemžēl abas reizes pārākas izrādījās NDV spēlētājas - kvalifikācijā zaudējām 27:39, bet grupu turnīra spēlē mūsu meitenes tika sagrautas ar 43:95... Tātad pagājušosezon viņām kvalifikācijas turnīrā pārliecinoša 1. vieta.

 

Rīgas Valsts 3. ģimnāzija

Pretēji savas skolas zēnu komandai, meiteņu komanda līdz šim iztikusi bez skaļiem panākumiem, neskatoties uz pieejamo spēlētāju loku. Pagājušās sezonas izšķirošajā kvalifikācijas spēlē mūsu meitenes izrāva svarīgu uzvaru ar 27:22, ar ko arī noslēdza RV3Ģ meiteņu sezonu. Jāpiezīmē gan, ka vēlāk mūsu komandai pievienojās (tika draftēta) tieši Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas pārstāve Agate Geka, kura kļuva par mūsu komandas līderi, tiekot iebalsota arī visas sezonas labāko spēlētaju pieciniekā.

Kvalifikācijas turnīra spēles tiks izspēlētas ceturtdienā, 18. oktobrī, Natālijas Draudziņas vidusskolā Bruņinieku ielā 24. Sākums 13:40. 

Lai kvalificētos VEF Rīgas Skolu superlīgas pamatturnīram, grupā jāiegūst 1. vieta. Iegūstot 2. vietu, iegūsim tiesības spēlēt papildus kvalifikācijas turnīrā.