en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Basketbolistēm 2. vieta Centra rajonā

svētdiena, 2012. gada 21. oktobris

Pēc puišu neveiksmes 10. oktobrī, bija kārta mūsu meitenēm pierādīt, ka viņas ir labākās Centra rajonā.  

Pretinieces, tāpat kā pagājušā gada kvalifikācijas turnīrā, ir spēcīgās un pašreizējās vicečempiones Natālijas Draudziņas vidusskola un Rīgas Valsts 3. ģimnāzija. Salīdzinot mūsu sastāvu ar pērno sezonu - zaudējums tikai viens, tomēr būtisks - komandas kapteine un līdere Katrīna Epnere absolvējusi skolu.

Pirmajā spēlē pret Natālijas Draudziņas vidusskolu sākumsastāvā laukumā devās Signe Bulava, Lelde Gulbe, Marta Ozola, Laura Ekharde un Katrīna Krieva. Spēles iesākums izskatījās cerīgs, jau pirmajā uzbrukumā rezultātu atklāj Laura Ekharde un pēc lieliskas sadarbības aizsardzībā un veiksmīga uzbrukuma pārsvars jau tiek dubultots. Taču pēc diviem precīziem trīspunktniekiem NDV jau vadībā. NDV turpina veiksmīgi uzbrūk un pierāda to, ka ir vienas no galvenajām favorītēm uz šī gada čempionu titulu. Pēc pirmā puslaika rezultāts ir mums nelabvēlīgs - 10:27. Pēc puslaika pārtraukuma pirmos punktus gūst mūsu pretinieces, tomēr pēc tam, Leldes Gulbes un Martas Ozolas vadībā, mūsējās dominē gan no pustālās distances, gan zem groza. Leldei Gulbei un Martai Ozolai desmit bezatbildes gūti punkti un nu jau tikai -5. Mirkli vēlāk Natālijas Draudziņas vidusskolas spēlētāja Amanda Betlere caurgājienā gūst savainojumu un komanda ņem minūtes pārtraukumu. Pēc šī pārtraukuma laukumā jau daudz labāk noskaņojusies NDV komanda. Mūsējām diemžēl pietrūkst spēka un pieredzes, lai viņas apturētu un spēle beidzas ar rezultātu 26:36. Rezultatīvākās spēlētājas mūsu komandā - Lelde Gulbe un Marta Ozola (katrai pa astoņiem punktiem). Pretiniecēm tā arī nespējām apturēt Kati Višņēviču - viņai 15 punkti.

Nākamajā spēlē NDV sīvā cīņā uzvar RV3Ģ meitenes, kas nozīmēja, ka Natālijas Draudziņas vidusskolas meitenes
nodrošina vietu VEF Rīgas Skolu superlīgas pamatturnīrā.

Izšķirošā turnīra spēle pret Rīgas Valsts 3. ģimnāziju. Uzvarētājas iegūs 2. vietu šajā grupā un iegūs tiesības spēlēt papildus kvalifikācijas turnīrā. Mūsu meitenēm šoreiz sākuma pieciniekā Estere Zeltiņa nomaina Katrīnu Krievu. Jau no paša sākumā mūsu meitenes nebaidās uzbrukt agresīvi, kā arī saspēlēties līdz brīvam metienam. Uzbrukumu diez gan pārliecinoši vada komandas saspēles vadītāja Lelde Gulbe, neskatoties uz spiedienu, kādu uz viņu izdara 3. ģimnāzijas spēlētājas. Viņa pati puslaika pirmajā pusē gūst 4 punktus, kā arī atrod brīvu Signi Bulavu 5 (!!!) reizes pēc kārtas. 3. ģimnāzijas treneris Dainis Bertāns uz soliņa trako, taču minūtes pārtraukums netiek pieprasīts. Puslaika noslēgumā vēl četri punkti no Gulbes, kā arī divi no Lauras Ekhardes un aizejam puslaikā ar diez gan pārliecinošu pārsvaru - 23:16. Otro puslaiku ar jaunu sparu sāk 3. ģimnāzijas spēlētājas, sadeldējot starpību līdz -3 - 23:20. Tas piespiež mūsu komandas treneri Inesi Nagli pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pārtraukums dod rezultāti - 7 bezatbildes punkti un atkal desmit punktu pārsvars. Spēles izskaņā mūsu meitenes pārliecinoši nospēlē aizsardzībā un izslēdz jeb kādus jautājumu par to, kura komanda uzvarēs šo spēli. Spēle uzvarēta ar 34:24, rezultatīvākās spēlētājas ar 13 punktiem šoreiz Lelde Gulbe un Signe Bulava.

Pateicoties uzvarai 2. spēlē, 23. oktobrī 31. vidusskolā spēlēsim papildus kvalifikācijas turnīru, lai tomēr iegūtu tiesības spēlēt VEF Rīgas Skolu superlīgas pamatturnīrā. Par sākuma laiku un pretiniecēm informēsim tuvākajā laikā!

 


Rezultāti. 18. oktobris, Natālijas Draudziņas vidusskola.

RV1Ģ : Natālijas Draudziņas vidusskola 26:36 (10:27, 16:9)
RV1Ģ - Gulbe 8, Ozola 8, Bulava 6, Ekharde 4, Krieva, Barkāne, Zeltiņa.
NDV - Višņēviča 15, Betlere 12, Artiņa 5, Veidere 2, Grontiņa 2, Nadežņikova, Burkēviča.

RV1Ģ : Rīgas Valsts 3. ģimnāzija 34:24 (23:16, 11:8)
RV1Ģ - Gulbe 13, Bulava 13, Ozola 4, Ekharde 4, Zeltiņa, Priede, Barkāne.
NDV - Beča 11, Markāne 7, Lūķe 4, Plāvēja 6, Ļaksa, Pirktiņa, Tirša.


Spēlētāju statistika un turnīra rezultāti šeit.