en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Uzvara nacionālajā debašu turnīrā!

trešdiena, 2012. gada 12. decembris

8. decembrī Jelgavā norisinājās nacionālā debašu turnīra 2012./2013. m. g. rudens sezonas fināls. Tajā lieliskus rezultātus sasniedza Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni.

 

Angļu valodas turnīrā uzvaru izcīnīja mūsu skolas komanda, kuru pārstāvēja Sigita Zvejniece, Elīna Vorobjova un Dagnija Strīķe. Turnīra finālā viņas ļoti pārliecinoši uzvarēja Daugavpils Valsts ģimnāzijas komandu, turnīra piecās debatēs tā arī nepiedzīvojot zaudējumu. 

Līdz pēdējam mirklim tika liktas cerības arī uz apvienoto Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas komandu, kuru pārstāvēja Toms Vītols. Viņi finālā parādīja lielisku sniegumu, taču galu galā ierindojās godpilnajā 2.vietā. Uzvara abos turnīros būtu vēsturiska, jo mūsu skolai tas vēl nekad nav izdevies. Tomēr jāatzīst, ka parādītais ir viens no labākajiem pēdējo gadu laikā, par ko īpašs paldies jāsaka debašu kluba trenerēm - Inai Evardsonei un Zaiga Tenisonei.

Jāatzīmē arī citas mūsu skolas komandas šajā turnīrā - Jūlijas Spuriņas, Ričarda Križanovska un Jāņa Galakrodzinieka – sniegums debatējot angliski, jo viņi ieguva 6. vietu. Kopumā angliski debatēja 17 komandas. Labu debiju savā pirmajā debašu turnīrā, kas norisinājās latviešu valodā, parādīja komanda, kuru veidoja Gabriela Kronberga, Monika Krūmiņa un Laima Stuce, iegūstot 14. vietu. Latviski turnīrā debatēja 27 komandas.

Jūlija Spruriņa tika atzīta par labāko runātāju individuālajā vērtējumā.

 

Debašu klubs gaida arī jaunus interesantus, kas vēlas attīstīt savas publiskās runas un argumentācijas spējas. Nodarbības notiek otrdienās un ceturtdienās pēc 8. stundas pie Inas Evardsones (angļu valodā) un Zaigas Tenisones (latviešu valodā).

 

 

Pilni rezultāti pieejami debasucentrs.lv.