en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Ziemas balles aizvadītas

trešdiena, 2013. gada 16. janvāris

2013. gadu iesākām neierasti -  Ziemas balles notika pirmajā mācību nedēļā, kas ļāva jauno semestri sākt ar īpašu prieku un svinīgu atmosfēru.

9. janvārī, jau ap pulksten četriem, skolas gaiteņos sāka parādīties satraukti pamatskolēni, kas vēl steidza pielabot savus balles tērpus, lai jau pavisam drīz sagaidītu lugas „Biroja Ziemassvētki” pirmizrādi. Pēc lugas, sarunām par to vēl nepaspējot noklust, deju zāle jau gaidīja dejotājus. Gaidot balles svīnigo atklāšanu, daļa apmeklētāju jau bija paspējuši apmeklēt tematiskās istabas, kurās varēja atpūsties (chill istaba), atgriezties bērnībā un Ziemassvētkos (filmu istaba), iestiprināties ar ziemai atbilstošiem našķiem (kafejnīca) un atrādīt savu dziedāt prasmi (karaokes istaba). Patiess prieks, ka pamatskolēni prata novērtēt arī īpašo istabu atmosfēru, no kurām dažas guva īpašu atsaucību un noteikti tiks saglabātas arī nākamgad. Centrālais objekts, protams, bija dejas aulā, kas sevišķu popularitāti iekaroja tieši pie skolēniem mīļākajām un populārākajām dziesmām. Pamatskolas balli apmeklēja aptuveni 180 skolēni. Bildes no pamatskolas balles pieejamas šeit

Savukārt dienu vēlāk - 10.janvārī - norisinājās vidusskolas balle. Balli atkal atklāja Reiņa Zariņa un Pētera Andrušaita režisētā luga „Biroja Ziemassvētki” (bildes no lugas pieejamas šeit), kas neatstāja vienaldzīgus ne vidusskolēnus, ne skolotājus. Ierasti ļoti augstu skatītāju un klausītāju novērtējumu izpelnījās dzīvie mūziķi - grupas "The Citizens" un "The Moonhouse". Vidusskolas balles kulminācija tika sasniegta Gada balvas laikā, kad tika noskaidroti uzvarētāji dažādās nominācijās, par kuriem varēja balsot visu decembri skolas mājas lapā. Ar uzvarētāju sarakstu jau pavisam drīz būs iespējams iepazīties arī šeit, skolas mājaslapā. Arī vidusskolas ballē tika novērta iespēja atpūsties no dejām kādā no istabām, īpašu popularitāti izpelnoties karaokes istabai. Vidusskolas balli apmeklēja aptuveni 320 cilvēki - mūsu skolas skolēni, kā arī viņu līdzpaņemtie viesi. Bildes no vidusskolas balles pieejamas šeit.

Paldies visiem, kas ieradās, piedalījās organizēšanā, palīdzēja balles norisē, kā arī īpašs paldies pasākuma vadītājiem, kas bija kopā ar pirmģimnāzistiem abās ballēs – Vilhelmam Karlsonam un Līvai Orleānei. Ikvienam draugiem.lv lietotājam piedāvājam arī iespēju novērtēt Ziemas balles, aizpildot aptauju skolas oficiālajā draugiem.lv lapā.


Jūsu Vidusskolēnu dome