en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Piesakies Eiropas Jauniešu parlamenta sesijai!

pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Nepalaid garām lielisko iespēju piedalīties Eiropas Jauniešu parlamenta 2012./2013. gada sezonas pēdējā Latvijas reģionālajā sesijā - LVRS'13!

Eiropas Jauniešu parlaments (EJP) ir unikāls starptautisks jauniešu forums un viena no lielākajām debašu platformām Eiropas jauniešiem. Tā ir politiski un nacionāli neatkarīga organizācija, kuras galvenais mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu, sociālo iniciatīvu un jauniešu personīgo attīstību. Pasākumu mērķauditorija ir Eiropas jaunie pilsoņi. Pirmā EJP sesija Latvijā norisinājās 2003. gadā.

Piedalīties ir aicināti jaunieši, kas ieinteresēti pilsoniskās sabiedrības veicināšanā, izprast Eiropai svarīgus jautājumus, iesaistīties neformālajā izglītībā, kā arī iegūt iespēju pašizaugsmei. Sesija notiks no 23. līdz 25. martam Valmierā. Tās moto ir „Dance your soul through the future”, tāpēc ir sagaidāms, ka dejas motīvi tiks saglabāti visu sesijas laiku, jo galvenie organizatori ir aizrautīgie tautas dejotāji Juris Gogulis un Laura Vizule, bet LVRS’13 prezidents būs Dominiks Dēgens no Šveices. Vairāk informācijas, kā arī svaigākās aktualitātes meklē sesijas Facebook lapā. Aktīvākie, radošākie, uzņēmīgākie delegāti (īpašas žūrijas vērtējumā) tiks uzaicināti dalībai Latvijas Nacionālajā konferencē 2013. gada vasarā.

Taču, kā tas mēdz notikt skolā, kur ir tik daudz aktīvu un radošu cilvēku, to skaits, kas vēlētos nokļūt šajā sesijā, krietni pārsniedz pieļaujamo. Tieši tāpēc, aicinām pretendentus (9. - 12.klašu skolēnus) līdz 8. februāra 23:59 iesūtīt motivācijas vēstuli angļu valodā uz e-pastu rv1g.dome@gmail.com. Septiņi labākie kandidāti, vērtējot pēc motivācijas vēstules, tiks virzīti pārstāvēt Rīgas Valsts 1.ģimnāziju LVRS' 13. 

Pieteikties var arī tie, kas jau paguvuši šogad pabūt Kurzemes un Zemgales, kā arī Rīgas sesijā, taču vēl nav izvirzīti dalībai Latvijas Nacionālajai konferencei 2013. gada vasarā.