en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Sasniegumi sporta sacensībās

otrdiena, 2013. gada 19. februāris

2013. gadu esam uzsākuši ne tikai ar lieliskiem panākumiem mācību priekšmetu olimpiādēs, bet arī sportā. Par veiksmēm Latvijas Jaunatnes Ziemas olimpiādē jau vēstījām, tomēr tur izcīnītās medaļas nav vienīgās.

15. un 16. janvārī norisinājās ikgadējās peldēšanas sacensības "Jautrais delfīns", kurās 8. - 9. klašu grupā ieguvām 2. vietu, atpaliekot vien no Rīgas 72. vidusskolas. Trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma Rīgas Zolitūdes ģimnāzija. Komandas sastāvā bija Artūrs Bogdanovičs, Emīls Pone, Reinis Klāvs Rudzītis, Emīls Brazovskis, Reičela Heinrihsone, Diāna Bukša, Adrija Voiciša un Dārta Dakse. Vidusskolas komanda, kuras sastāvā bija Aleksandrs Dorogojs, Aleksejs Semjonovs, Pauls Pērkons, Ļevs Kudrjavcevs, Anna Kaminska, Nora Zīmele, Diāna Mikāne un Katrīna Pavlovska, ieguva 5. vietu. Pirmo vietu šajā grupā izcīnīja Rīgas 72. vidusskolas, otrie bija Rīgas 95. vidusskolas peldētāji, bet goda pjedestālu noslēdza Rīgas 40. vidusskola. Kopumā sacensībās piedalījās komandas no 15 Rīgas skolām.

Otrais semestris ir arī laiks pamatskolēnu cīņām basketbola laukumos. Paši jaunākie - 7. klases komanda - izcīnīja 1. vietu Centra rajonā! Komandas sastāvā spēlēja Gustavs Skujiņš, Rūdolfs Dravnieks, Kārlis Līcis, Dāvis Bīgestāns, Ronalds Zakovskis, Kristaps Skujiņš un Kristaps Granāts. Tomēr puiši pie panākuma neapstājās un, papildinot sastāvu ar Rūdolfu Fišeru, izcīnīja 1. vietu arī visā Rīgas pilsētā, kvalificējoties noslēdzošajam posmam - cīņai ar citu pilsētu spēcīgākajām skolām.

8. un 9. klašu grupā startēja gan puišu, gan meiteņu komanda. Meitenes, kurām gan bija jāiztiek bez potenciālās līderes Esteres Zeltiņas (kura nedrīkstēja spēlēt, jo šogad jau bija devusies laukumā VEF Rīgas Skolu Superlīgas spēlē), ieguva 2. vietu Centra rajonā. Komandas sastāvā spēlēja Lūcija Dalbiņa, Inese Sjomkāne, Šarlote Agate Vanka, Helēna Šania Volbeta, Hilda Dārta Snipe un Agnese Sokolovska.

Ne bez asumiem iztika 8. - 9. klašu zēnu komandu turnīrā. Komandas sastāvā bija Ralfs Gritāns, Artūrs Banga, Tomas Korsakas, Kristaps Feikners, Rinalds Pikše, Artūrs Sperga, Artūrs Ģermānis, Edgars Barbejs, Krišjānis Pudulis un Artūrs Rumka. Turnīrā izdevās izcīnīt vien 4. vietu, tomēr pēcāk no tā tika diskvalificēta Natālijas Draudziņas vidusskola, kura sastāvā bija iekļāvusi neatļautu spēlētāju (pie zēniem bija iekļauta Amanda Batlere, kura jau bija spēlējusi VEF Rīgas Skolu Superlīgā; šobrīd viena no Latvijas U16 meiteņu izlases līderēm). Tā rezultātā mūsu puišiem 3. vieta Centra rajona turnīrā.

Ar visiem sporta rezultātiem iespējams iepazīties sporta sadaļā.