en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Latvijas 40. atklātā matemātikas olimpiāde

pirmdiena, 2013. gada 20. maijs

28. aprīlī dažādās Rīgas skolās jau 40. reizi norisinājās Latvijas atklātā matemātikas olimpiāde. Tajā ar lieliskie panākumiem startēja arī pirmģimnāzisti.

Olimpiādē 7. - 12. klašu grupās Rīgas Valsts 1. ģimnāziju pārstāvēja 229 skolēni, kas bija pārliecinoši lielākais skaits starp visām skolām.

7. klašu grupā labākais no mūsējiem bija Maksims Pogumirskis (skolotāja Kristīne Ševčenko), kurš ieguva 34 punktus un 2. vietu. 7. klašu grupā mums 4 otrās, 4 trešās vietas un 4 atzinības.
8. klašu grupā Uko Kokņevičš, Ingus Jānis Pretkalniņš, Reinis Cirpons un Elīza Gulbe ieguva 1. vietu, izcīnot attiecīgi 48, 48, 42 un 39 punktus. Viņu skolotājas - Regīna Simanovska, Maija Balode un Dace Andžāne. Vēl pieci skolēni ieguva 2. vietu, seši 3. vietu un seši skolēni tiks apbalvoti ar atzinības rakstu.
9. klašu grupā četriem skolēniem 2. vieta un diviem 3. vieta, kā arī 3 atzinības raksti. Labākais rezultāts - 30 punkti - gan Reinim Frēliham, gan Raimondam Ranskim, gan Vadimam Jurim. Skolotājas - Karmena Liepiņa un Inese Lagzda.
10. klasēm Kristaps Čivkulis, iegūstot 46 punktus, ieguva 1. vietu. Viņam matemātiku māca Maija Balode. Šajā klašu grupā mums vēl arī 2. vieta, četras 3. vietas un trīs atzinības.
11. klašu grupā labākais no pirmģimnāzistiem bija Artūrs Vanags, kuram 40 punkti (skolotāja Dace Andžāne). Kopumā šeit divas 2. vietas, 3. vieta un arī atzinība.
12. klašu grupā savā pēdējā atklātajā olimpiādē 2. vietu ieguva Regīnas Simanovskas skolnieks Artūrs Krasts, iegūstot 43 punktus. 2. vieta arī Vladlenam Kurajevam un Inesei Silkinai (abiem Regīna Simanovska). Vēl divpadsmietie ieguva trīs 3. vietas un atzinības rakstu.

Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēni olimpiādē ieguva piecas 1. vietas, deviņpadsmit 2. vietas, divdesmit vienu
3. vietu
un astoņpadsmit atzinības rakstus.

Katras klašu grupas 1., 2., 3. vietas un atzinības ieguvējus gaidām laureātu apbalvošanas pasākumā sestdien, 1.jūnijā, plkst. 10:30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulv. 19, Rīgā.

 

Visi rezultāti šeit - http://bit.ly/AtklataMO.