en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Superlīgas pirmās kārtas noslēgums

otrdiena, 2013. gada 3. decembris

Pirmajai VEF Rīgas skolu superlīgas turnīra kārtai tuvojoties beigām, gan zēnu, gan meiteņu komandas ir apliecinājušas savus spēkus un noskaidrojušas vietas turnīra apakšgrupās. Meitenes šo nedēļu pavadīja cerot par labvēlīgu spēļu iznākumu - Rīgas Valsts 2. ģimnāzijai bija jāuzvar Rīgas Imantas vidusskolas komanda.

Tā arī notika un mūsu meitenes ierindojās 2. vietā savā apakšgrupā un turpinās cīņu jau nākamajā kārtā. Savukārt puiši šīs nedēļas laikā piedalījās divās spēlēs - pret Rīgas 28. vidusskolu un Rīgas 88 vidusskolu. Abas spēles izvērtās diezgan principiālas, jo pretinieku komandas tika uzvarētas ar rezultātu 91:32 un 164:18 (!).

Abās šajās spēlēs par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts komandas kapteinis Rojs Rogovskis, kurš guva vidēji 29 punktus spēlē. Jāuzteic arī komandas gados jaunais pamatsastāva aizsargs Artūrs Banga, kurš mācās 9. klasē un, rādot skaistu spēli, spēlē vidēji ieguva 15 punktus. Puiši ieņēma pārliecinošu vietu A grupā un gluži kā meitenes turpinās cīņu nākamajā turnīra kārtā.

Mūsu meitenēm nākamajā kārtā jāsacenšas ar Rīgas Valsts vācu ģimnāziju, bet puišiem - ar Rīgas 47. vidusskolu.