en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Turpinās cīņa par Superlīgas kausu

pirmdiena, 2014. gada 6. janvāris

  Decembrī, noslēdzoties basketbola turnīra VEF Rīgas skolu superlīgas B divīzijas 2. kārtai, tika noskaidrotas 8 labākās puišu un 4 labākās meiteņu komandas, kuras pievienosies jau esošajām 8 puišu un 4 meiteņu komandām A divīzijā, lai janvārī turpinātu cīņu par ceļojošo superlīgas kausu. Ceļazīmi uz A divīziju diemžēl ieguva tikai mūsu zēnu komanda, kura mērojās spēkiem ar Rīgas 47. vidusskolu. Meiteņu tālākiem panākumiem kāju priekšā pielika Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas spēlētājas.

  Zēnu komanda pēc 1. turnīra kārtas varēja lepoties ar trim iegūtām uzvarām. Spēle ar Rīgas 47. vidusskolu nebija izņēmums. Lai gan 1. ceturtdaļu uzvarēja pretinieki, puiši spēja saņemties un pēc puslaika iekrāt 11 punktu pārsvaru, kuru līdz spēles beigu sirēnai izdevās noturēt un pat nedaudz palielināt. Kārtējo reizi lielisku sniegumu demonstrēja komandas pamatsastāva saspēles vadītājs Rendijs Feikners, kurš guva 21 punktu. Viņš arī spēles vērtīgākais spēlētājs. No Feiknera neatpalika arī komandas jaunākais spēlētājs Artūrs Banga, kura kontā ir 17 punkti. Kopumā izcīnīta stabila uzvara 58:43 un garantēta vieta nākamajā kārtā. Ar punktu sadalījumu un komandas sastāvu var iepazīties šeit. 

  Meiteņu komandas spēle izvērtās ļoti sīva. Nedz mūsējās, nedz meitenes no Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas nevēlējās piekāpties. 4. ceturtdaļas sākumā meitenes spēja rezultātu pievilkt līdz tikai viena punkta starpībai, taču tad pretinieces veica izšķirošo izrāvienu un beigās piedzīvots sāpīgs zaudējums 28:33. Meitenēm līdz ar to turnīrs ir noslēdzies. Sakām viņām paldies par lielo atdevi un novēlām veiksmi tālākajās cīņās!

  Nākamā spēle zēnu komandai paredzēta 22. janvarī 14:00 pret Rīgas Hanzas vidusskolu.