en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Superlīgas trešā kārta

trešdiena, 2014. gada 5. februāris

Pirms turnīra 3. kārtas mūsu zēnu komanda vēl nebija izjutusi zaudējumu garšu un uzsāka šo VEF Rīgas Skolas Superlīgas posmu kā viena no favorītēm. Komanda tika iedalīta vienā grupā ar Rīgas Hanzas vidusskolu, Rīgas 19. vidusskolu un Rīgas Angļu ģimnāziju un pierādīja, ka ir šī statusa cienīga, izcīnot uzvaras visās trīs spēlēs. Viena no panākumu sastāvdaļām bija arī komandas izmantotā iespēja draftēt jeb piesaistīt vienu spēlētāju no turnīrā izkritušajām komandām. Iespēja tika izmantota veiksmīgi un no Rīgas 47. vidusskolas tika draftēts viens no pagājušā gada Latvijas U-18 izlases līderiem un Eiropas jauniešu čempionāta zvaigžņu spēles dalībniekiem Ivars Rihards Žvīgurs. 

Pirmajā šīs kārtas spēlē mūsu zēniem pretī stājās Rīgas Hanzas Vidusskola. Vēlāk arī izrādījās, ka tieši šīs 2 apakšgrupas komandas turpinās cīņu par uzvaru visā turnīrā. Savstarpējā cīņa izvērtās pietiekami sīva. 1. ceturtdaļu uzvarot pretiniekiem ar 6 punktu pārsvaru, līdz pēdējās ceturtdaļas sākumam puiši spēja rezultātu izlīdzināt un pat izvirzīties vadībā ar +2. Pēdējās 10 minūtēs spēle ritēja punkts punktā, taču beigās veiksmīgi izcīnīta uzvara 77:72. Komandas rezultatīvākais spēlētājs - Rendijs Feikners. Viņam 32 punkti. 

Nākamajā spēlē zēni mērojās spēkiem ar Rīgas 19. vidusskolu. Pēc 1. ceturtdaļas, kuru zēni uzvarēja ar rezultātu 22:8, spēles liktenis bija viegli paredzams, un kopumā izcīnīta uzvara 111:49. Šajā spēlē no labākās puses sevi parādīja komandas jaunieguvums - Ivars Rihards Žvīgurs, kurš iemeta gandrīz tikpat, cik visa pretinieku komanda kopā jeb 47 punktus, kā arī izcēlās ar vairākiem skaistiem bumbas triecieniem grozā no augšas.

Apakšgrupas pēdējā spēle izvērtās par šī turnīra svarīgāko. Ja tiktu piedzīvots zaudējums ar 7 vai vairāk punktu starpību, turnīrs zēniem būtu beidzies. Spēle iesākās ar aktīvu sniegumu, un pēc nospēlētām 10 minūtēm tablo rādīja 26:20 mūsu komandas labā. Taču tad sekoja vairāki bezatbildes punkti pretinieku komandas izpildījumā un, puslaika pārtraukumā dodoties, jau 46:49 Angļu ģimnāzijas zēnu labā. Tomēr otrajā puslaikā puiši parādīja uz ko ir spējīgi, un, lai gan pēdējās minūtēs pārsvars nedaudz saruka, kopā izcīnīta svarīga uzvara 75:68. Spēles vērtīgākais spēlētājs 2. spēli pēc kārtas bija Ivars Rihards Žvīgurs, kuram 33 punkti. Jāizceļ arī jaunākais no brāļiem Feikneriem - Kristaps Feikners. Viņam šoreiz 17 punkti.

Izcīnot šos panākumus, zēni ir iekļuvuši starp astoņām labākajām Rīgas skolu komandām un jau 10. februārī Rīgas Valsts Vācu ģimnāzijā plkst. 16:30 un 13. februārī Rīgas 49. vidusskolā plkst. 16:30 cīnīsies ar Rīgas 64. vidusskolu par iekļūšanu labāko četriniekā. Vēlam veiksmi!