en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Mūsu Superlīgas noslēgums

trešdiena, 2014. gada 26. februāris

VEF Rīgas skolu superlīga tuvojas savai kulminācijai, kad 27. februārī Daugavas sporta namā tiks aizvadītas turnīra beidzamās spēles, kurās tiks noskaidrotas šī gada stiprākās komandas.

Diemžēl finālā mūsu zēnus neredzēsim, jo sešu uzvaru garo sēriju turnīra ceturtdaļfinālā apturēja Rīgas 64. vidusskola, kura izcīnīja iespēju piedalīties finālā. Pēc turnīra nolikuma ceturtdaļfinālā komandas savā starpā tiekas divas reizes un tālāk tiek tā, kurai ir labāka punktu attiecība. Abas spēles pret 64. vidusskolu zēni aizvadīja nedaudz novājinātā sastāvā, kā rezultātā cieta 2 zaudējumus ar 51:77 un 71:83.

Pirmo spēli mūsu zēni sāka godam. 1. ceturtdaļa uzvarēts, bet pēc puslaika vēl neizšķirts. 2. puslaikā pretinieki tomēr spēja spēles gaitu salauzt un izcīnīt uzvaru. Par spēles rezultatīvāko spēlētāju kļuva gados jaunais 9. klases skolēns Artūrs Banga, kura kontā 17 punkti. Lai kvalificētos pusfinālam, zēniem priekšā nebija viegls uzdevums. Jāuzvar pretinieki ar vismaz 27 punktu pārsvaru. Taču uzvaru izcīnīt neizdevās, lai arī spēle daudz līdzīgāka un saspringtāka kā iepriekšējā. Šoreiz komandā jāizceļ brāļi Kristaps un Rendijs Feikneri, kuri kopā guva 44 no komandas 71 punktiem.Attiecīgi Kristaps - 19, bet Rendijs - 25 punktus.

Kopvērtējumā zēnu komanda ieņēma dalīto 5.-8. vietu, taču tika uzlabots pagājušā gada sasniegtais.

Novēlam puišiem sasniegumus kā individuāli tā arī nākamajās komandas spēlēs un sakām viņiem lielu paldies par ieguldīto darbu un atdevi!