en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

54. Skolu sadraudzības turnīrs

trešdiena, 2014. gada 14. maijs

No 12. līdz 14. maijam Igaunijā, Tallinas Gustava Ādolfa ģimnāzijā norisinājās 54. gadskārtējais skolu sadraudzības turnīrs basketbolā, volejbolā un šogad arī airēšanā uz trenažiera.

Kā ierasts, sacensībās piedalījās netikai mūsu skolas un Gustava Ādolfa ģimnāzijas skolēni, bet arī Lietuvas Vitauta Dižā ģimnāzijas audzēkņi. Šajā gadā dalībnieku pulkam pievienojās arī Krievijas St. Pēterburgas ģimnāzijas pārstāvji. Cīņa par uzvaru kopvērtējumā, kurš tika sastādīts, balstoties uz rezultātiem katrā sporta veidā, izvērtās ļoti sīva, jo visām trim Baltijas valstu skolām punktu skaits bija vienāds. Par uzvarētāju tomēr tika pasludināta Lietuvas Vitauta Dižā ģimnāzija. Apsveicam mūsu sportistus ar izcīnīto 2. vietu. 3. vieta - Tallinas Gustava Ādolfa ģimnāzijai, bet 4. - St. Pēterburgas ģimnāzija.

Īpaši jāuzteic mūsu skolas meiteņu volejbola komanda, kura turnīrā izjuta tikai uzvaras garšu. Pārējās mūsu komandas pa vienai reizei piekāpās kādai no sāncensēm, tādējādi finišējot 2. vietās savās grupās. Airēšanas sacensībās, kuras norisinājās uz speciāliem trenežieriem, piedalījās 2 meitenes un 2 puiši no katras skolas. Mūsu sportisti kopējā 2000 metru distancē tikai par 1.5 sekundēm piekāpās Viļņas skolai, tāpēc šajā disciplīnā iegūta 3. vieta. Triumfēt izdevās Igaunijas pārstāvjiem. Jāatzīmē arī, ka par turnīra vērtīgāko volejbolisti meiteni, tika atzīta mūsu skolas pārstāve Krista Briņķe (11.c).

Pateicamies mūsu sportistiem par viņu parādīto sniegumu un apsveicam ar godpilno 2. vietu. Novēlam augstākā kaluma medaļas iegūt nākamgad, kad turnīrs norsināsies Latvijā!