en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Noslēgusies VEF superlīgas meiteņu komandas spēļu sezona

pirmdiena, 2014. gada 1. decembris

Līdz ar novembra beigām ir noslēgusies arī VEF superlīgas meiteņu komandas spēļu sezona. Diemžēl tajā notika tikai trīs spēles. Tālākajai cīņai turnīrā meitenēm nedaudz pietrūka gan veiksmes, gan meistarības.

Šogad Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas komandā spēlēja Katrīna Krieva, Estere Zeltiņa, Šania Volbeta, Šarlote Vanka, Hilda Snipe, Austra Putniņa, Elizabete Arnīte, Maija Priedniece un Ance Vendika. Kā komandas līderes spēlēs izcēlās Estere, Katrīna, Hilda un Austra.

Pirmajā spēle mūsu meitenes tikās ar pretiniecēm no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas. Visas spēles laikā abu komandu rezultāti ir bijuši ļoti tuvi. Protams, prieks par iznākumu — meitenes uzveica pretinieces, gūstot par vienu punktu vairāk. 

Satraucošākā no visām bija spēle pret Rīgas 47. vidusskolas komandu. Sākumā, kā arī lielāko daļu spēles laika mūsu meitenes atpalika par aptuveni 10 punktiem. Tomēr, tuvojoties spēles beigām, komanda saņēmās un samazināja punktu starpību līdz mīnuss vienam punktam. Diemžēl uzvarai pietrūka tikai nedaudz laika un veiksmes. Spēle noslēdzās ar mūsu meiteņu zaudējumu.

Noslēdzošajā spēlē skolas komanda spēlēja pret Rīgas Franču liceja komandu. Šī spēle mūsējām ritēja mazāk veiksmīgi. Uzvaru izcīnīt diemžēl neizdevās, kā arī rezultāta starpība bija krietni lielāka nekā iepriekšējās spēlēs.

Norādīsim arī, ka konkurence ir bijusi tiešām nopietna, jo katrā no pretinieku skolu komandām bija vairākas spēlētājas no Latvijas izlases komandām.

Kopumā komandai šogad gāja labi un, kaut gan bija cerības uz labākiem rezultātiem, ir prieks arī par vienu uzvarēto spēli. Nākamgad, kad komanda būs vairāk saspēlējusies un satrenējusies, varam gaidīt labākus panākumus un iekļūšanu tālākajās turnīra spēlēs. 

Gatavojamies atbalstīt gan mūsu meitenes nākamgad, gan mūsu puišus jau 5. decembrī, kad sāksies pirmās spēles.