en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

RTU studenti aicina pieteikties makaronu tiltu sacensībām

otrdiena, 2015. gada 17. marts

Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes (RTU TMF) Studentu pašpārvalde aicina studentus un vecāko klašu skolēnus pieteikties makaronu tiltu konstruēšanas sacensībām «STiKS», kas šogad notiks jau sesto gadu. Pieteikties sacensībām iespējams līdz 18. martam.

«STiKS» norisināsies 21. martā RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātē, Āzenes ielā 12/1. Lai piedalītos sacensībās, jāizveido komanda 2 – 3 cilvēku sastāvā, jāizvēlas atbilstoša kategorija un sacensību mājas lapā jāaizpilda pieteikšanās anketa: http://stiks.lv/index.php/en/pieteiksanas.

Dalībnieki aicināti sacensties izturīgākā tilta konstruēšanā, sešās stundās to uzbūvējot sacensību norises vietā vai arī veicot to jau iepriekš. Dalībniekus dala trīs kategorijās. Pirmajā ir skolēnu komandas, kas uz vietas konstruē mazos spageti tiltus, otrajā — studentu komandas, kas uz vietas konstruē mazos tiltus, trešajā — studentu komandas un skolēnu komandas, kas jau mājās ir uzbūvējušas lielos tiltus.

Eksperti tiltiem pārbaudīs slodzes izturību, noskaidrojot veiksmīgākās un pārdomātākās konstrukcijas autorus. Katrā kategorijā apbalvos 3 labākās komandas. Uzvarētāji studentu kategorijā iegūs ceļazīmi uz «RECCS 2015» — Pasaules spageti tiltu konstruēšanas čempionātu Ungārijā.

«STiKS» sacensību dalībnieku spektrs ir plašs – skolēni, latviešu un ārzemju studenti, kā arī labākie tiltu meistari no Lietuvas un Igaunijas. Sacensību nolikumu un papildus informāciju iespējams atrast mājaslapā www.stiks.lv.



stiks