en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Rīgas Skolu superlīga. 1. diena

trešdiena, 2011. gada 9. novembris

Šodien ar pilnu sparu atsākās starpskolu basketbola cīņas - VEF Rīgas Skolu superlīga, kas sevī ietver arī Rīgas Domes kausu. RV1Ģ komandas kvalifikācijas grupa šoreiz nebija no vieglākajām - Valsts 3. ģimnāzija, Draudziņas vidusskola, Centra Humanitārā vidusskola un arī 40. vidusskola, kas šoreiz pārliecinošā pastarīšu lomā. Pirmajā dienā kā mājnieki bija Humanitārā vidusskola, jo spēlēs norisinājās tieši viņu zālē.

Dienas pirmajā spēlē intriga gan izpalika - mājnieki izrēķinājās ar 40. vidusskolu. 70:7! Uzspēlēt tika visi no RCHV sastāva. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Kārlis Krauklis, viņam 15 punktu. Zaudētājiem 5 no 7 punktiem guva Ruslans Petrovs.

Dienas otrajā spēlē laukumā bija jādodas mūsu komandai. Pretinieki principiāli - 3. ģimnāzija. Šoreiz jāsaka, ka sastāvā bija ievērojami zaudējumi - no pērnā gada bronzas medaļnieku ierastā starta piecinieka - laukumā devās vien divi - Kristaps Lubāns un Kristaps Epners. Vien no komandas soliņa to atbalstīja līderis Klāvs Strazdiņš. Arī spēle nevedās - jau pašā sākumā 0:11... Līdz puslaika beigām gan intriga kaut nedaudz tika atjaunota (17:23), tomēr otrajā puslaikā tuvāk par šiem sešiem punktiem neizdevās tikt muļķīgu kļūdu un pretinieku precīzo metienu dēļ. Spēles noslēgumā nepatīkams un sāpīgs 39:55. Kristaps Lubāns guva 15 punktus. 3. ģimnāzijas uzvaru nodrošināja lielisks Toma Proveja un Riharda Pāžes sniegums - katram pa 16 punktiem pirmģimnāzistu grozā.

Trešajā spēlē sacentās Natālijas Draudziņas vidusskola un 40. vidusskola. Tāpat kā dienas pirmajā spēlē, arī šoreiz četrdesmitie tika nomētāti bez variantiem - 62 pret 9. Pirmā puslaika otrajā pusē Draudziņas vidusskolas treneris demonstratīvi laida laukumā pilnīgi citu piecinieku, viņu līderiem laukumā tā arī neatgriežoties. Uzvarētāju rindās 17 punkti Renoldam Klimam, Elvim Endzelam 15 punktu, bet Kaspars Sališs realizēja 3 tālmetienus, kopā gūstot 11 punktus. 40. vidusskolas komandā atkal lielāko daļu punktu savāca Ruslans Petrovs - šoreiz viņam 7 punkti.

Ceturtā dienas spēle bija RV1Ģ pret mājniekiem (RCHV). Katrai komandai pirms spēles bija diametrāli pretēja bilance. Pagājušā gada pusfinālistiem RV1Ģ zaudējums varēja krietni pagrūtināt iekļūšanu nākamajā kārtā. Un spēles sākums liecināja ka tā var notikt - kļūdas aizsardzībā, garām aizmesti metieni no grozas apakšas un pēc puslaika iedzinējos ar mīnus desmit! Vēl ļaunāk - 1. puslaika izskaņā savainojumu guva Andris Locāns, atstājot Pirmos 5 vīru sastāvā. Tas arī kļuva par lūzuma punktu spēlē, jo, spītējot traumai, uz ģerbtuvi, sagatavoties spēlei, nolēma doties Klāvs Strazdiņš. Otrais puslaiks kļuva par īstu trilleri. Pirmos punktus guva Humanitārie, panākot plus 12, tomēr viņu prieki bija īsi - Strazdiņš devās laukumā un RV1Ģ spēle momentāli mainījās - skaisti metieni, efektīgi caurgājieni. Minūti pirms spēles beigām vairs tikai mīnus 2! Mirkli vēlāk Lubāna caurgājiens un viens realizētais soda metiens izlīdzina rezultātu! Tiesnešu galdiņš brīžīem rīkojas nesaprotami, spēles laikam lēkājot pat pa 20 sekundēm, tomēr tas netraucē Klāvam Strazdiņam realizēt abus soda metienus. Humantārie ņem minūtes pārtraukumu, taču tā laikā tiesnesis paziņo, ka spēles laiks ir beidzies. 1. ģimnāzijai laimīga uzvara ar 37:35. Kaspars Lubāns un Klāvs Strazdiņš katrs guva pa 13 punktiem, zaudētāju rindās Maksis Uškāns guva 16 punktus.

Noslēdzošajā dienas spēlē tikās Valsts 3. ģimnāzija un Natālijas Draudziņas vidusskola. Spēle izvērtās spraiga. Pēc puslaika vadībā ar +5 atradās Trešie. Viņi iesākto pirmajā puslaikā vieksmīgi turpināja, sasniedzot arī 12 punktu pārsvaru. Taču muļķīgas viņu kļūdas beigās izmantoja lielisku spēli aizvadošais Elvis Endzels, gūstot 6 punktus pēc kārtas. Ar to gan Draudziņas vidusskolai nepietika - beigās zaudējums ar 39:45. Jāpiemin, ka NDV komanda spēles laikā izpildīja daudzus skaistus slum-dunk, divi labākie, manuprāt, bija Elvja Endzela un Oskara Lazdiņa. Uzvarētājiem 12 punkti Tomam Provejam, bet zaudētāju rindās katrs pa 13 punktiem guva Elvis Endzels un Renolds Klims.

Pirmās dienas rezultāti un turnīra tabula šeit. Rīt šīs grupas cīņas turpināsies Natālijas Draudziņas vidusskolā. Sākums 14:30. Spēļu secība -
1. spēle Rīgas Valsts 1. ģimnāzija pret 40. vidusskolu
2. spēle Rīgas Centra Humanitāra vidusskola pret Natālijas Draudziņas vidusskolu
3. spēle 40. vidusskola pret Rīgas Valsts 3. ģimnāziju
4. spēle Rīgas Valsts 1. ģimnāzija pret Natālijas Draudziņas vidusskolu
5. spēle Rīgas Centra Humanitāra vidusskola pret Rīgas Valsts 3. ģimnāziju