en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Rīgas Skolu Superlīga. 2. diena

sestdiena, 2011. gada 12. novembris

Sākoties otrajai dienai Centra rajona kvalifikācijas grupā, situācija tabulā bija spraiga - pirmajā vietā bez zaudējumiem atradās Valsts 3. ģimnāzija, taču 1. ģimnāzija, Natālijas Draudziņas vidusskola un Centra Humanitārā vidusskola bija vienādās pozīcijās - katrai pa uzvarai un zaudējumam. Otrajā dienā mājnieki bija Natālijas Draudziņas vidusskola, kas teorētiski deva viņiem priekšrocības cīņā par kvalificēšanos VEF Rīgas Skolu Superlīgai.

Otrā sacensību diena sākās ar Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un 40. vidusskolas spēli. 1. ģimnāzijas sastāvs, salīdzinot ar 1. dienu, bija kļuvis krietni iespaidīgāks - ierindā jau 11 spēlētāji, tostarp Haralds Āboliņš un Klāvs Straziņš, kurš šoreiz bija gatavs spēlēt jau no pirmajām minūtēm. Tomēr, kā jau paredzams, spēlē intrigas nebija nekādas. Pirmajai ģimnāzijai spēli sāka Strazdiņš, Locāns, Lubāns, Āboliņš un Epners, tomēr jau pēc apmēram 5 minūtēm viņi tika nomainīti, ļaujot kārtīgi izspēlēties rezervistu soliņam. Gala rezultāts graujošs - 60:1! 40. vidusskolai vienīgo punktu ar soda metienu pirmajā puslaikā guva Ruslans Petrovs, bet RV1Ģ labā 14 punktu Tomam Skopiņam, bet 13 Kārlim Žīguram.

Dienas otrā spēle kļuva par vienu no nozīmīgākajām turrnīrā. Laukumā devās mājnieki NDV, sacenšoties ar Humanitāro vidusskolu. Šajā spēlē lielā mērā izšķīrās, kura no šīm komandām spēs izcīnīt vismaz 3. vietu grupā. Šķiet, ka spēles nozīmi saprata arī spēlētāji, jo tā kļuva par vienu no spraigākajām turnīra spēlēm. Spēle nepārtraukti gāja punkts-punktā, Natālijas Draudziņas vidusskolas rindās lieliski spēlēja Elvis Endzels, izceļoties arī ar vairākiem skaistiem slam-dunk. Tomēr spēles pēdējās sekundēs uzvaru izcīnīt izdevās mājniekiem - 36:34. Pēdējo, izšķirošo metienu realizēja tieši Elvis Endzels, kopumā spēlē gūstot 16 punktus. Humanitārā vidusskolai šoreiz nepietika ar lielisku Oskara Šulca spēli, jo viņa 16 gūtie punkti neglāba no zaudējuma.

Dienas trešajā spēlē Rīgas Valsts 3. ģimnāzija varēja sev nodrošināt vismaz 3. vietu grupā. Atlika vien uzvarēt 40. vidusskolu, kas līdz šim visiem bija izdevies ļoti pārliecinoši. Šķiet, ka trešie par uzvaru bija itin pārliecināti, jau ar pirmajām minūtēm laižot spēlēt arī vairākus rezervistus. Protams, spēles laikā par uzvaru bažas tā arī neradās. Gala rezultātā loģiska 3. ģimnāzijas uzvara ar 49 pret 6. Rezultatīvākā spēlētaja tituls šoreiz Edgaram Burkevicam - 17 gūti punkti. 40. vidusskolai jau ierasti labākais bija Ruslans Petrovs, kuram šoreiz 5 no 6 komandas gūtajiem puntkiem.

Iespējams nozīmīgākā spēle šajā turnīrā bija Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas cīņa ar Natālijas Draudziņas vidusskolu. Pērn abas komandas jau tikās II kārtās ietvaros. Toreiz ar 94:79 uzvarēja RV1Ģ. Spēli veiksmīgāk iesāka tieši mūsu - pirmās ģimnāzijas komanda - lēnām panākot apmēram piecpadsmit punktu pārsvaru. Šķita jau, ka viss ir izšķirts, taču tad notika kas negaidīts. Otrā puslaika sākumā pirkstu savainoja Klāvs Strazdiņš, viņa vietā laukumā devās Armands Baltušs. Draudziņas vidusskola prata izmantot situāciju - vairāki skaisti uzbrukumi, no kuriem liela daļa noslēgti ar precīziem trīspunktniekiem, ļāva izlīdzināt rezultātu! Tomēr RV1Ģ nenolaida rokas, spēles beigās spējot nospēlēt apdomīgi un, kas pats galvenais, precīzi. Laimīga un ļoti svarīga uzvara 56:52. Šīs spēles rezultāts nozīmēja, ka Rīgas Valsts 1. ģimnāzija turnīrā izcīnija 2. vietu, ar ko pietika, lai kvalificētos VEF Rīgas Skolu Superlīgas II kārtai! Lielisku sniegumu atkal demonstrēja Kaspars Lubāns, gūstot 17 punktu. Vēl 15 pieplusoja Haralds Āboliņš.

Turnīra noslēdzošajā spēlē laukumā devās Rīgas Valsts 3. ģimnāzija un Rīgas Centra Humanitārā vidusskola. RCHV spēlētāju sejās nemanīja entuziasmu, kas tos vadīja pirmās trīs turnīra spēles - pat graujoša uzvara vairs nevarēja ļaut viņiem sasniegt mērķi - vismaz 3. vietu grupā. Arī trešajiem neko vairs nevajadzēja - pirmā vieta bija izcīnīta. Tādēļ spēle izvērtās diezgan vienmuļa, kas gan netraucēja 3. ģimnāzijai izcīnīt uzvaru, noslēdzot turnīru ar ideālu bilanci - 4 uzvaras un neviena zaudējuma. Šajā spēlē pārliecinoša uzvara ar 47 pret 24. Atkal lielisks bija Edgars Burkevics, kurš guva 18 punktu. Jāpiemin, ka vairāki starta piecinieka spēlētāji nemaz nedevās laukumā. Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas rindās Kārlis Priednieks guva 11 punktu.

Visu spēļu rezultāti un turnīra tabula šeit. Video apskatu par 1. kārtu var noskatīties šeit.

Kā arī gaidiet ziņas par Rīgas Skolu Superlīgas otro kārtu, jo tajā būs nepieciešams Jūsu atbalsts!