en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Pirmās cīņas VEF Superlīgā

trešdiena, 2012. gada 25. janvāris

VEF Rīgas Skolu superlīgas grupu turnīram jau ritot pilnā sparā, kā vienas no pēdējām dalību turnīrā uzsāka arī abas Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas komandas - gan zēnu, gan meiteņu.

 

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija : 65. vidusskola

Pirms spēles par 65. vidusskolas komandu bija zināms maz. Mūsu starta piecinieks bija Klāvs Strazdiņš, Kaspars Lubāns, Kristaps Epners, Toms Skopiņš un Armands Baltušs. Pirmos punktus spēlē ar trīspunknieku guva Klāvs Strazdiņš. Komanda darbojās veiksmīgi arī aizsardzībā un, divreiz bumbu pārtverot Tomam Skopiņam, pēc pirmajām divām minūtēm rezultāts bija 9:0. Spēlējot ļoti ātru uzbrukuma basketbolu, pēc pirmās ceturtdaļas jau trīspadsmit punktu pārsvars - 30:17! Pārtraukumā starp ceturtdaļām skatītājus priecēja mūsu skolas karsējmeitenes, kuras pievērsa (vai novērsa) arī spēlētāju uzmanību. Jau otrās ceturtdaļas iesākumā spēlē iesaistījās vairāki spēlētāji no soliņa, bet pēc trim minūtēm pārsvars bija jau +23. Dažas epizdodes vēlāk, Kasparam Lubānam realizējot kārtējo trīspunktnieku, RV1Ģ guva savu 50 punktu spēlē, tā panākot jau 28 punktu lielu pārsvaru. Pēc puslaika 60:27, no kuriem 18 punkti tika iegūti ar trīspunktniekiem. Otrās ceturtdaļas sākumā 65. vidusskola devās laukumā , noskaņojusies vismaz kaut ko mainīt šajā spēlē, tomēr viņu centieni izrādījās velti. Kamēr sešdesmitpiektie nespēja gūt punktus pirmās septiņas minūtes, Pirmajai ģimnāzijai zem groza aktīvi un veiksmīgi spēlēja Reinis Lācis, panākot pārsvaru +42. Vienīgā intriga spēles pēdējā ceturtdaļā bija tas, vai pirmie gūs 100 punktus. Lai sasniegtu šo mērķi, laukumā atkal devās komandas līderi - Strazdiņš, Lubāns un Epners. Jau pirmajās divās minūtēs Strazdiņš guva 7 punktus, pāris minūtes vēlāk lieliski nospēlēja Aleksejs Semjonovs, realizējot divus precīzus trīspunktniekus pēc kārtas. Nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām tika sasniegta maģiskā simts punktu robeža - metienu no groza apakšas realizēja Artūrs Roze un rezultāts kļuva 101:46. Spēles gala rezultāts - 105:46. Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai pirmā uzvara, kas ļauj kļūt arī par C grupas līderiem. Klāvs Strazdiņš guva 31 punktu, tostarp ir trīs precīzi tālmetieni. Kristaps Epners pievienoja 18 punktus, kā arī daudzas rezultatīvas piespēles. Vismaz divus punktus guva visi mūsu komandas spēlētāji. Negaidīti, bet par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts zaudētāju komandas līderis Artūrs Šilovs, kurš pavadīja laukumā visas 40 minūtes un guva 25 punktus.

Ar turnīra statistiku un tabulām varat iepazīties šeit. Fotogrāfijas no spēles pieejamas draugiem.lv/vefssl.

 

Āgenskalna Valsts ģimnāzija : Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Salīdzinot ar puišu maču, meiteņu spēle sākās ļoti mierīgi. Mūsu komandas starta piecinieks - Katrīna Epnere, Signe Bulava, Marta Ozola, Lelde Gulbe un Laura Ekharde. Pēc nospēlētām piecām minūtēm Āgenskalna komanda atradās vadībā ar 4:2, bet tad savus pirmos punktus guva Katrīna Epnere. Kopumā viņa pirmajā ceturtdaļā guva septiņus punktus. Ejot pirmajā pārtraukumā, bijām vadībā 9:8. Otro ceturtdaļu ar diviem precīziem metieniem uzsāka Signe Bulava, bet pēc Leldes Gulbes realizētā soda metiena RV1Ģ pārsvars sasniedza astoņus punktus. Kā vēlāk izrādījās, tas bija arī lielākais mūsu meiteņu pārsvars šajā spēlē. Ejot puslaika pārtraukumā, jau vairs tikai +2 - 22:20. Otrais puslaiks sākās līdzīgā cīņā, taču, mūsējām vairrākkārt neveiksmīgi uzbrūkot, ĀVĢ pārņēma vadību un audzēja pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā āgenskalniete Ieva Jundase guva 10 punktus, sekmējot uzvaru ceturtdaļā ar 15:6. Tātad, pirms izšķirošajām astoņām minūtēm RV1Ģ mīnus septiņi. Mūsējās pēc pārtraukuma  devās laukumā motivētas, piecus punktus pēc kārtas guva Katrīna Epnere un četras minūtes pirms beigām rezultāts bija 37:40. Diemžēl pēdējās minūtēs mūsu meitenes darbojās nedaudz nedroši un nepārliecinoši, ļaujot ĀVĢ veiksmīgi noturēt uzvaru. Spēles gala rezultāts 39:46, āgenskalnietēm pirmā uzvara divos mačos, bet mūsējām jāliek cerības uz nākamo maču. Rezultatīvākā spēlē bija Ieva Jundase, kura guva 25 punktus. Pirmā ģimnāzija izmantoja vien septiņas no 10 spēlētājām, Katrīna Epnere guva 20 punktus.

Ar statistiku un tabulām iespējams iepazīties šeit, bet fotogrāfijas no spēles pieejamas draugiem.lv/vefssl.