en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Aizraujošas cīņas VEF Superlīgā

sestdiena, 2012. gada 18. februāris

15. februāris bija datums, kad abas Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas basketbola komandas aizvadīja savas otrās cīņas VEF Rīgas Skolu superlīgā.

 

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija : 49. vidusskola

Mačs, kas tika gaidīts ar ažiotāžu, – komandu, kas pagājušajā gadā tikās pusfinālā, duelis. Šī spēle, protams, bija arī “nedēļas spēle” turnīra organizatoru vērtējumā.Abas komandas bija sākušas turnīru ar uzvaru – četrdesmit devītie sagrāva 2. ģimnāziju, bet mūsu komanda izrēķinājās ar 65. vidusskolu.

Pretēji prognozētajam, spēle sākās mierīgi, dominēja spēle aizsardzībā. Komandas trenere Inese Nagle starta pieciniekā laukumā sūtīja Klāvu Strazdiņu, Kasparu Lubānu, Haraldu Āboliņu, Armandu Baltušu un Kristapu Epneru. Pirmos punktus spēlē mūsu komandas labā guva Lubāns, bet pēc nospēlētām četrām minūtēm abas komandas kopā bija guvušas vien deviņus punktus – 5:4. Septītajā minūtē mūsu komanda veica pirmo maiņu – laukumā nāk Krišs Rozenštoks, kurš nomaina Haraldu Āboliņu.. Mūsu komandas pārsvars lēnām sasniedza sešus punktus – 16:10. Diemžēl ceturtdaļas noslēgumā vairākas veiksmīgas un skaistas epizodes 49. vidusskolas spēlētāju izpildījumā, tomēr, ejot pirmajā pārtraukumā, bijām vadībā ar 18 pret 17.  Otrās ceturtdaļas ievadā turpinājās līdzīga spēle, abām komandām realizējot savus uzbrukumus, un pēc Kriša Rozenštoka realizētā trīs punktu metiena spēlē līdzsvars - 26:26.

Otrās ceturtdaļas vidū vairākas piezīmes pēc kārtas nopelnīja 49. vidusskolas komandas spēlētāji, kas piespieda Juri Liepiņu ņemt minūtes pārtraukumu. Pātraukumā skatītājus priecēja satriecošās Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas karsējmeitenes. Arī pēc īsās atpūtas spēles raksturs nemainījās – rezultāta starpība turējās četru punktu ietvaros. Kad bija nospēlētas septiņas minūtes otrajā ceturtdaļā, debiju šī gada Superlīgas turnīrā piedzīvoja Vents Skujiņš, kurš nomainīja Kasparu Lubānu. Viņa debija diemžēl gan bija ļoti neveiksmīga – trīs personīgās piezīmes vien pusotrā minūtē! Pateicoties šiem pārkāpumiem, vairākus soda metienus realizēja 49. vidusskolas spēlētājs Kārlis Mediss, un pēc puslaika četrdesmit devītie tomēr bija vadībā – 36:37.

Otro puslaiku ar trīspunktiekiem iesāka Pirmā ģimnāzija – vispirms precīzs bija Kāvs Strazdiņš, uzreiz pēc tam arī Kristaps Epners. Četrdesmit devītie tikmēr vairākas reizes iemeta “ar sodu”, turpinot turēt spēli līdzsvarā. Ceturtdaļas vidū piezīmju situācija dramatiska – četras piezīmes mums, neviena pretiniekiem. Tieši tas ļāva viņiem beidzot ieguva nelielu atrāvienu – ļoti aktīvi bija Pēteris Rēķis un Krišjānis Bikše, kuru precīzie metieni, ceturtdaļai beidzoties, ļāva viņiem iekrāt piecu punktu pārsvaru – 58:63.

Izšķirošo ceturtdaļu mūsējie sāka ar degsmi acīs – vispirms Kaspars Lubāns realizēja pustālo meitenu, bet jau nākamajā uzbrukumā ar caurgājienu guva vēl divus punktus. Mēs veiksmīgi darbojāmies arī aizsardzībā, kur zem groza aktīvs bija Haralds Āboliņš. Pēc kārtējā Lubāna precīzā metiena jau +4 Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai – 67:63! Tomēr uzreiz pēc tam Āboliņš zem groza nopelnīja piezīmi - viņam spēle beigusies piezīmju normas dēļ. Laukumā viņa vietā nāca Armands Baltušs. Uzreiz pēc tam mūsu 9:0 izrāviens pārtrūka, jo Krišjānis Bikše realizēja abus nopelnītos soda metienus. Neskatoties uz Rozenštoka un pārējo centieniem, tagad zem groza gāja krietni vien grūtāk. Vairāk kā četras minūtes mēs nespējām gūt ne punktu, bet četrdesmit devītie pēc Krišjāņa Bikšes trīspunktnieka jau atkal nokļuva vadībā. Divas minūtes līdz mača beigām 71:74, bet tad divreiz noteikumus pārkāpa 49. vidusskolas spēlētāji. Lubāns un Strazdiņš izdevības neizšķērdēja – visi četri sodi precīzi un mums +1, bet jāspēlē vēl 45 sekundes! Četrdesmit devītie ņem minūtes pārtraukumu, bet viņu uzbrukums nav veiksmīgs, pēc tā minūtes pārtraukums arī Pirmajai ģimnāzijai. Vēl 34 sekundes, rezultāts vēl joprojām 76:75, bumba mums. Diemžēl darbojāmies nedaudz neuzmanīgi un bumbu pārtvera Jorens Duļevksis. Vēl jāspēlē 24,9 sekundes, Duļevksis realizē vien vienu no diviem sodiem. Pēdējais uzbrukums mums... Diemžēl Kaspara Lubāna trīspunktnieks grozā netrāpīja. Mājnieku līdzjutēji varēja gavilēt, jo arī šoreiz, jau 16 reizi pēc kārtas, viņu komanda pameta laukumu kā uzvarētāji... Spēles gala rezultāts – 75:77.

Par vērtīgāko spēlētāju tika atdzīts 49. vidusskolas spēlētājs Jorens Duļevksis, kurš lielu daļu no saviem 17 punktiem guva  brīžos, kad komandai spēle nevedās. Mūsu rindās rezultatīvākais bija Klāvs Strazdiņš, kurš guva 27 punktus. 18 punkti Kaspara Lubāna kontā. Nākamā spēle mūsējiem 28. februārī, Natālijas Draudziņas vidusskolā pret Rīgas Valsts 2. ģimnāziju. Spēles sākums plkst. 16:15. Lai iegūtu 2. vietu grupā, nepieciešams atbalsts un uzvara!

Ar turnīra statistiku un tabulām varat iepazīties šeit. Fotogrāfijas no spēles pieejamas draugiem.lv/vefssl.

 

Rīgas Valsts 2. ģimnāzija : Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Spēles ar 2. ģimnāziju vienmēr ir principiālas, bet šai bija īpaša nozīme – zaudējums liegtu meitenēm cerības pacīnīties par Play-Off, jo otrās savā pirmajā spēlē pieveica āgenskalnietes, kurām mūsu meitenes diemžēl zaudēja.

Pirms spēles tika baumots, ka mūsu komandas neapstrīdamā līdere Katrīna Epnere laukumā nedosies, tomēr tās nepiepildījās, ļaujot lolot cerības uz uzvaru. Līdzīgi kā pirmajā mačā, arī šoreiz mūsējās iesāka ar labu spēli aizsardzībā un mierīgiem uzbrukumiem. Katrīnai Epnerei realizējot gan pustālo, gan trīspunktu metienus, jau spēles ievadā mūsējām +5. Vēlāk pamostas arī otrās ģimnāzijas spēlētājas, taču pirmā ceturtdaļa mierīgā, bet rezultatīvā cīņā noslēdzas ar 20:14.

Otro ceturtdaļu lieliski iesāk Laura Ekharde, kura izmanto pretinieču pārkāpumus un realizē trīs soda metienus. Arī šoreiz 2. ģimnāzijas meitenes nespēj gūt nevienu punktu ceturtdaļas pirmajās divās minūtēs, bet pēc tam, kad arī nākamajās divās minūtēs viņas iespēj vien 5 punktus, tiek ņemts minūtes pārtraukums. Tomēr tas neko daudz nedod – mūsējās atkal neļauj pretiniecēm izvērsties uzbrukumā, bet, precīzi spēlējot Signei Bulavai un Leldei Gulbei, jau 32:19, un 2. ģimnāzija atkal ņem minūtes pārtraukumu. Mūsējās veic pirmo maiņu spēlē – Martu Ozolu nomaina Katrīna Krieva. Ceturtdaļas izskaņā otrās beidzot gūst punktus – precīzs trīspunktnieks Anetei Pirktiņai. Ejot puslaika pārtraukumā, rezultāts ir 36:22.

Neskatoties uz lielo rezultāta starpību, 2. ģimnāzija nepadodas un otro puslaiku iesāk apņēmīgi, tomēr, iestājoties kārtējam minūti ilgajam sausuma brīdim un noskatoties, kā Katrīna Epnere gūst 8 punktus pēc kārtas, atkal nākas ņemt pārtraukumu. Pēc pārtraukumā maiņa pirmās ģimnāzijas komandā, nomainot Signi Bulavu, debiju šī gada Superlīgā piedzīvo Agnese Priede. Kopumā ceturtdaļa paiet soda metienu zīmē – Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas meitenes izpilda 10 soda metienus, bet ceturtdaļas noslēgumā 54:36.

To, ka mačs ir izšķirts, izcili demonstrē tas, ka, sākoties izķirošajām astoņām minūtēm, Katrīna Epnere atrodas uz komandas soliņa. Debiju Superlīgā piedzīvo arī Šarlote Vanka, bet līderes lomu uzņemas Lelde Gulbe. Kārtējo reizi vairāk kā divas minūtes bez gūtiem punktiem 2. ģimnāzijas komanda, bet četras minūtes pirms mača beigām laukumā atgriežas Katrīnas – Epnere un Krieva. Uzreiz pēc tam Marija Paula Pēce gūst divus punktus 2. ģimnāzijas labā – kā vēlāk izrādījās, pēdējos savai komandai šajā spēlē. Pēdējās minūtēs mūsu meitenes realizēja vēl pāris metienus, sasniedzot ievērojamu 32 punktu pārsvaru – gala rezultāts 74:42.

Par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atdzīta Laura Ekharde, kura mūsu komandas labā guva 14 punktus un deva lielu pienesumu aizsardzībā. Katrīna Epnere guva 25 punktus. Rezultatīvākā 2. ģimnāzijas rindās bija Marija Paula Pēce, gūstot 14 punktus. Pēc šīs uzvaras mūsu meiteņu komanda no 3. vietas pakāpās uz 1. vietu B grupā! Nākamā spēle mūsējām pret komandu, kas vēl joprojām nav sākusi dalību šī gada Superlīgās turnīrā – Natālijas Draudziņas vidusskolu. Spēle norisināsies viņu laukumā 1. martā, spēles sākums 16:15. Jāpiemin, ka ar šo komandu šogad jau spēlēts – Centra rajona kvalifikācijas grupā mūsējās zaudēja 27:39. Interesanti, ka Natālijas Draudziņas vidusskolas meitenes visas trīs grupu turnīra spēles aizvadīs savā laukumā vien četru dienu laikā!

Ar statistiku un tabulām iespējams iepazīties šeit, bet fotogrāfijas no spēles pieejamas draugiem.lv/vefssl.