en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Draudzības kauss

pirmdiena, 2012. gada 5. marts

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija ir skola ar senām tradīcijām, un viena no tām ir ikgadējais Draudzības kauss - sporta sacensības starp Rīgas, Tallinas un Viļņas ģimnāzijām. Ierasts, ka kauss ik gadu notiek citā valstī pēc rotācijas principa. Pagājušogad mūsu skolēni devās aizstāvēt skolas godu uz Tallinu, bet šogad igauņi un lietuvieši brauc pie mums.

Pagājušogad Tallinā cīņas bija sīvas, mūsu zēni uzvarēja basketbola un volejbola sacensībās, tomēr kopvērtējumā palikām otrie.

Šī gada Draudzības kauss notiks no 5. līdz 7. martam. Pirmdien, 5. martā, paredzēts atklāšanas pasākums, pirmās basketbola spēles, kā arī mūsu skolas izvēlētais 3. sporta veids - šautriņmešana. Otrdien notiks visas 6 volejbola spēles, kā arī mūsu komandas aizvadīs pirmās cīņas basketbolā. Vakarā notiks Draudzības pasākums - iespēja draudzīgā atmosfērā iepazīt viesus no Tallinas un Viļņas. Trešdien sacensības noslēgsies ar pēdējām divām basketbola spēlēm un, protams, apbalvošanas un noslēguma ceremoniju. Ar pilnu sacensību programmu iespējams iepazīties Draudzības kausa sadaļā.