en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Draudzības kauss: 1. diena

pirmdiena, 2012. gada 5. marts

Šodien ar svinīgo ceremoniju skolas aulā sākās 52. Rīga-Viļņa-Tallina Draudzības kauss. Atklāšanas ceremonijā uzstājās koris "Sapnis", kā arī uzrunu teica Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas direktors Māris Brasla.

Drīz pēc atklāšanas ceremonijas turnīrs tika atklāts arī sporta laukumos - Natālijas Draudziņas vidusskolas sporta zālē notika 2 basketbola spēles starp Viļņas Vitauta Dižā ģimnāziju un Tallina Gustava Ādolfa ģimnāziju. Pirmās laukumā devās meitenes. Spēle iesākās ļoti nerezultatīvi, tomēr lietuvietes, ieguvušas vadību, spēli noveda līdz pārliecinošai uzvarai - 48:23. Uzreiz pēc tam laukumā devās zēni. Jau pats spēles sākums liecināja, ka tā nelīdzināsies meiteņu mačam. Viļņas puiši ļoti aktīvi uzbruka no trīspunktu līnijas, puslaikā realizējot 5, bet izmetot vēl daudz vairāk tālmetienus. Igauņi centās atbildēt ar aktīvu aizsardību, tomēr jau pēc puslaika rezultāts bija 58:34. Tomēr arī otrajā puslaikā abas komandas turpināja spēlēt ātru, emocionālu basketbolu. Lielisks bija T. Michkevičius, kurš, gūstot 36 punktus, nodrošināja Viļņas Vitauta Dižā ģimnāzijai uzvaru - 104:67. Jāatzīmē arī Radzevičius sniegums - viņš iemeta 5 tālmetienus.

Uzreiz pēc spēlēm Natālijas Draudziņas vidusskolā, komandas atgriezās mūsu skolā, jo dienai bija jānoslēdzas ar sacensībām šautriņmešanā. Pēc īsas roku ievingrināšanas komandas bija gatavas. Paralēli notika sacensības gan meitenēm, gan zēniem. Diametrāli pretēji panākumi Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas komandām - zēni izrādījās vistrāpīgākie, bet meitenēm, diemžēl, nācās samierināties vien ar 3. vietu. Meiteņu konkursā uzvarēja igaunietes. Individuāli vislielāko punktu skaitu sasniedza Maria Jöwi no Tallinas Gustava Ādolfa ģimnāzijas (83 punkti), bet puišiem labākā trīs metienu punktu summa Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas pārstāvim Krišam Rozenštokam (79 punkti).

Ar visām turnīra tabulām un spēļu rezultātiem iespējams iepazīties Draudzības kausa sadaļā.

Rīt sacensības turpināsies ar visām 6 volejbola spēlēm Rīgas Volejbola skolā, Cieceres ielā 9, mūsu komandu debiju basketbola laukumā, kā arī vakara noslēgumā visi dalībnieki gaidīti Draudzības pasākumā.