en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Draudzības kauss: 2. diena

otrdiena, 2012. gada 6. marts

Turpinoties 52. Rīga-Viļņa-Tallina Draudzības kausam, šodien tika aizvadītas visas 6 voljebola cīņas, kā arī vēl divas basketbola spēles.

Dienas lielākā daļa tika pavadīta Rīgas Volejbola skolā, kur paralēli spēlēja gan meitenes, gan zēni. Cīņas bija sīvas, tomēr neviena patiesi spraiga spēle tā arī netika sagaidīta. Visspraigākā un ilgākā izrādījās pati pirmā zēnu volejbola spēle starp Viļņas un Tallinas sportistiem, taču arī tā, tāpat kā visas pārējās spēles, noslēdzās ar kādas komandas "sauso" uzvaru. Zēnu volejbola turnīrā uzvaru izcīnija Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, bet meitenēm nepārspētas palika Tallinas Gustava Ādolfa ģimnāzijas audzēknes.

Pēc pusdienām Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas ēdnīcā, sportisti devās uz Natālijas Draudziņas vidusskolu, kur basketbola laukumā bija jāspēkojas Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai un Tallinas Gustava Ādolfa ģimnāzijai. Tomēr laukumā notika tas, kas tika gaidīts jau pirms spēlēm, - gan zēnu, gan meiteņu mačā igaunietēm lielu cerību nebija. Mūsu meitenes izcīnija uzvaru 76:21, otrajā ceturtdaļā neielaižot nevienu punktu. Signe Bulava bija rezultatīvākā, gūstot 28 punktus. Pēc tam, nedaudz saspringtākā spēlē, zēni pievieca igauņus ar 91:52. Klāvs Strazdiņš guva 30 punktus, tostarp divreiz efektīgi trieca bumbu grozā no augšas.

Ar visām turnīra tabulām un spēļu rezultātiem iespējams iepazīties Draudzības kausa sadaļā.

Draudzības kausā atlikusi vēl trešā, noslēdzošā diena - norisināsies izšķirošās spēles par uzvaru basketbola turnīros starp Rīgu un Viļņu. Jāpiezīmē gan, ka, pat zaudējot abas atlikušās basketbola spēles, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija jau garantējusi uzvaru kausa kopvērtējumā.