en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Draudzības kauss paliek Rīgā!

trešdiena, 2012. gada 7. marts

Rīga - Viļņa - Tallina Draudzības kauss noslēdzās ar pēdējām divām basketbola spēlēm Natālijas Draudziņas vidusskolā. Laukumā spēkiem mērojās Rīga un Viļņa.

Neskatoties uz šo spēļu iznākumu, jau bija skaidrs, ka rīdzinieki šogad uzvarēs kopvērtējumā. Tomēr, tas nemazināja spēļu intrigu, jo lietuvieši ierasti tiek uzskatīti par favorītiem basketbolā, kā arī tā bija viņu vienīgā iespēja iegūt vismaz kādu no kausiem. Pirmās laukumā devās meiteņu komandas. Abas komandas jau bija pārspējušas igaunietes - pirmģimnāzistes ar +55, bet lietuvietes ar +25. Mūsējās ātri iekrāja pārsvaru, ļoti aktīvi spēlējot aizsardzībā. Pēc puslaika jau +16. Otrajā puslaikā spēle bija līdzīga, lietuvietes cīnijās par katru metru laukumā, tomēr atspēlēt vairāk kā divus punktus nespēja - Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai uzvara ar 57:43. Katrīna Epnere atzīmējās ar 23 punktiem, tomēr par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Signe Bulava - iepriekšējās spēles 28 punktiem pievienojot vēl 13 punktus, viņai vidēji 20,5 punkti spēlē.

Mūsu meiteņu panākums atstāja Viļņas Vitauta Dižā ģimnāziju neērtā situācijā - lai tiktu iegūts vismaz viens kauss, viņiem pārliecinoši jāapspēlē mūsu puišu komanda. Pretēji gaidītajam, spēle nebija tik spraiga kā gaidīts. Mūsu puiši fantastiski darbojās uzbrukumā, pirmajā ceturtdaļā iemetot 31 punktu. Otrās ceturtdaļas vidū jau gandrīz trīsdesmit punktu starpība. Viļņas komanda gan nedaudz atgūstas, kamēr spēli no soliņa vēro Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas līderi - Klāvs Strazdiņš un Kaspars Lubāns. Ejot puslaika pārtraukumā tikai 12 punktu starpība, tomēr, sākoties 2. puslaikam, laukumā atkal Strazdiņš un Lubāns. Līdzīgi, kā pirmajā ceturtdaļā, pirmģimnāzisti atkal ir neapturami uzbrukumā, un spēles noslēgumā pārliecinoša uzvara - 89:60. Klāvs Strazdiņš guva 29 punktus. Tas ļāva viņam kļūt par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 29,5 punktiem vidēji spēlē. 

Ar visām turnīra tabulām un spēļu rezultātiem iespējams iepazīties Draudzības kausa sadaļā.

52. Draudzības kausa noslēguma ceremonijā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas aulā tika sveikti uzvarētāji - mūsu skolas sportisti saņēma volejbola, basketbola un arī kopvērtējuma kausu, bet Tallinas Gustava Ādolfa ģimnāzijas audzēkņi tika apbalvoti par uzvaru šautriņmešanā. Individuāli tika pasniegtas balvas ar uzvarētājkomandu vērtīgākajiem spēlētājiem - Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas pārstāvjiem Elvim Čopam (volejbols), Klāvam Strazdiņām (basketbols) un Katrīnai Epnerei (basketbols), kā arī Tallinas Gustava Ādolfa ģimnāzijas meiteņu volejbola komandas līderei Annai Lī.