en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

VD Valdes vēlēšanas

pirmdiena, 2012. gada 9. aprīlis

Jau pavisam drīz skolā notiks viens no svarīgākajiem notikumiem Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā. Vai Tu zini par ko ir runa? Ja nu gadījumā nē, tad pačukstēsim, ka šis notikums ir Vidusskolēnu domes valdes priekšsēdētāja vēlēšanas. Šogad vēlēšanas notiks jau nākamo otrdien, 10. aprīlī, pēc 8. stundas!

Atkarībā no tā, kāds būs šo vēlēšanu rezultāts, lielā mērā izšķirsies tas, kāda būs skolas dzīve nākamajā mācību gadā. Bet tu sev droši vien jautā, kurš tad var iesaistīties VD darbā vai atdot balsi vēlēšanās? Iesaistīties VD var absolūti jebkurš Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolēns - nepieciešams vien apmeklēt sēdes! Sēdes apmeklējot pietiekami regulāri un aktīvi iesaistoties VD darbā, iegūst tiesības vēlēt. Šajās, 10. aprīlī notiekošajās vēlēšanas balsot drīkstēs apmēram 40 skolēni, taču laipni aicināti ir visi interesenti!

Šogad savu dalību vēlēšanās pieteikuši 4 kandidāti. Nedaudz viņus iepazīt, lasot atbildes uz 4 dažādiem jautājumiem, vari šeit. Vēlēšanu laikā katrs no kandidātiem uzstāsies ar 2 minūšu garu runu, pēc kuras atbildēs uz esošās valdes un vēlētāju jautājumiem. Balsojums būs aizklāts. Ja vien jau 1. kārtā kāds no kanditādiem neiegūs vairāk kā 50% balsu, tad 2 populārākie kandidāti uzstāsies vēlreiz un sacentīsies vēlēšanu 2. kārtā!

Plašāk par VD vari uzzināt tepat mājalapā - Vidusskolēnu domes sadaļā. Tur arī vari uzzināt, kuri cilvēki rūpējās par skolas dzīvi šajā - 2011./2012. mācību gadā!