en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Basketbolistiem neveiksme RCHV

ceturtdiena, 2012. gada 11. oktobris

8. oktobrī ar svinīgo pasākumu tika atklāta trešā VEF Rīgas Skolu superlīgas sezona, kas nozīmēja basketbola cīņu sākšanos starp Rīgas skolām. Mūsu puišu izlasei pirmais solis sezonā bija Centra rajona kvalifikācijas turnīrs 10. oktobrī.

Pretinieki turnīrā ierasti un ļoti principiāli - čempioni Rīgas Valsts 3. ģimnāzija, turnīra mājnieki Rīgas Centra Humanitārā vidusskola un vienmēr ambiciozā Natālijas Draudziņas vidusskola.

Turnīra pirmā spēle bija noteikta pret Rīgas Valsts 3. ģimnāziju. Jaunās komandas starta piecinieks pirmajā spēlē (un, kā vēlāk izrādījās, arī abās pārējās spēlēs) - Krišs Rozenštoks, Armands Baltušs, Artūrs Roze, Jānis Indrāns un Rojs Ragovskis. Spēles iesākumā lielisks bija Artūrs Roze, gūstot pirmos astoņus punktu pēc kārtas! Tomēr arī RV3Ģ turēja līdzi, un pēc puslaika neizšķirts - 12 pret 12. Tomēr otrajā puslaikā Superlīgas čempioni, kuru galvenais treneris arī šosezon ir Dainis Bertāns, ieslēdza citus apgriezienus. Zariņam un Skolovam kopā gūstot 11 punktu pēc kārtas, mums galu galā smags zaudējums 28:40. Rezultatīvākie šoreiz divi spēlētāji - Artūram Rozem un Armandam Baltušam katram pa 8 punktiem.

Nākamie pretinieki - Natālijas Draudziņas vidusskola, kurai gan nepalīdzēja tās līderis Elvis Endzels. Tā kā NDV tikko bija zaudējuši Rīgas Centra Humanitārajai vidusskolai, bija skaidrs, ka uzvara visticamāk garantēs vismaz trešo vietu turnīrā. Spēli mūsējie iesāka nedaudz bikli, ilgi nespējot gūt savu pirmo grozu. Tomēr pēc Rozenštoka pirmā gūtā groza mūsējie atraisījās un divreiz pēc kārtas iemetot divus punktus ar sodu, panāca 12:0 izrāvienu. Puslaiks noslēdzās ar Roja Ragovska precīzo trīspunktnieku un pārliecinošu pārsvaru - 16:7. Otro puslaiku uzsāk jau pavisam citi pieci spēlētāji - Eduards Fricsons, Kristaps Blaubergs, Emīls Seilis, Kārlis Žīgurs un Oskars Matīss. Puslaika ievadā pēc NDV aktīvākā spēlētāja Patrika Repša diviem punktiem un realizētā soda metiena rezultātā starpība gan saruka līdz 6 punktiem, tomēr aktīvi un veiksmīgi darbojās Emīls Seilis un pārējais piecinieks. Spēles izskaņā uz laukuma parādās arī Reinis Lācis un Ventis Skujiņš. Spēles gala rezultātā droša uzvara - 29:21. Krišs Rozenštoks ar 6 punktiem kļuva par rezultatīvāko, bet kopumā vismaz vienu punktu šajā mačā guva 10 no 12 komandas spēlētājiem.

Izšķirošā spēle turnīrā - pret mājniekiem Rīgas Centra Humanitāro vidusskolu. Likme augsta - uzvarētāji jau VEF Rīgas Skolu superlīgas pamatturnīrā, bet zaudētājiem par to vēl jācīnās pārspēlēs. Spēles ievads sākas ļoti līdzīgā cīņā. Rezultātam esot 9:10, lieliskā caurgājienā dodas Krišs Rozenštoks, gūstot divus punktus un stājoties uz soda metiena līnijas. Sodiņš gan lido garām, tomēr iegūstam atlēkušo un gūstam divus punktus. Nepilnu minūti scenārijs atkārtojas, tomēr šoreiz neizdodas pēc soda metiena iegūto atlēkušo bumbu pārvērst divos punktos, jo Rozenštoks neveiksmīgi cenšas noslēgt uzbrukumu ar slam-dunk. Tobrīd rezultāts uz tablo patīkams - 15:10. Mirkli vēlāk prieku saviem līdzjutējiem sagādā Kārlis Priednieks - divi precīzi trīspunktnieki un RCHV jau vadībā. Neatliek nekas cits, kā ņemt minūtes pārtraukumu. Tomēr pēc tā punktus negūstam, turpretim iekrītam aizsardzībā un Maksis Uškāns izraujas viens pret grozu. Taču, mums par laimi, arī viņa izpildītais slum-dunk ir neveiksmīgs, uz šādas nots arī noslēdzoties puslaikam. Rezultāts 15:16. Otrais puslaiks sākas ar jau trešo Kārļa Priednieka trīspunktnieku pēc kārtas, bet drīz pēc tam atbildam arī ar savu spēcīgāko ieroci - Rozenštoka caurgājiens, atkal divi punkti un sods. Soda metiens šoreiz precīzs un atkal -1. Drīz pēc tam Roju Ragovski nomaina Ventis Skujiņš, krietni saīsinot mūsu sastāvu. Diemžēl, pazūd arī veiksme uzbrukumā, kā arī atskan vairākas "interesantas" tiesneša svilpes. Neskatoties uz mūsējo lielajiem centieniem, RCHV spēlētāji meistarīgi noved spēli līdz uzvarai - 26:32. Šajā spēlē pusi no visiem komandas punktiem guva Krišs Rozenštoks.

Diemžēl, bet šoreiz mūsu basketbolistiem vien 3. vieta Centra rajona kvalifikācijas turnīrā, kas nozīmē - 25. oktobrī 31. vidusskolā spēlēsim papildus kvalifikācijas turnīru, lai tomēr iegūtu tiesības spēlēt VEF Rīgas Skolu superlīgas pamatturnīrā. Atbalsts puišiem būs nepieciešams! Par sākuma laiku un mūsu pretiniekiem informēsim tuvākajā laikā!

 

Rezultāti. 10. oktobris, Rīgas Centra Humanitārā vidusskola.

RV1Ģ : Rīgas Valsts 3. ģimnāzija 28:40 (12:12, 16:28)
RV1Ģ - Baltušs 8, Roze 8, Rozenštoks 4, Lācis 2, Seilis 2, Ragovskis 2, Skujiņš 2, Blaubergs, Žīgurs, Matīss, Indrāns, Fricsons.
RV3Ģ - Zariņš 11, Lasenbergs 9, Sokolovs 9, Avenītis 7, Žubulis 4.

RV1Ģ : Natālijas Draudziņas vidusskola 29:21 (16:7, 13:14)
RV1Ģ - Rozenštoks 6, Indrāns 5, Seilis 4, Ragovskis 3, Baltušs 2, Blaubergs 2, Žīgurs 2, Skujiņš 2, Matīss 2, Fricsons 1, Roze, Lācis.
NDV - Repšs 8, Klims 7, Saušs 2, Kājiņš 2, Apinis 2.

RV1Ģ : Rīgas Centra Humanitārā vidusskola 26:32 (15:16, 11:16)
RV1Ģ - Rozenštoks 13, Baltušs 6, Roze 4, Indrāns 3, Ragovskis, Seilis, Skujiņš, Žīgurs.
RCHV - Priednieks 16, Uškāns 8, Mekšs 4, Krauklis 2, Vīksne 2, Krūms.

Spēlētāju statistika un turnīra rezultāti šeit.