en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Izstājamies no Superlīgas

pirmdiena, 2012. gada 19. novembris

Aizvadītājā trešdienā - 14. novembrī - Rīgas 49. vidusskolā norisinājās VEF Rīgas Skolu superlīgas D grupas spēles. Pie mainītā izspēlēs formāta tas nozīmēja 3 spēles katrai komandai.

Pirmā spēle mums pret mājniekiem - 49.vidusskolu. Starta pieciniekā ir Krišs Rozenštoks, Armands Baltušs, Gustavs Mačs, Vents Skujiņš un Rojs Ragovskis. Spēles sākums ģimnāzistiem veiksmīgs, aizsardzībā darbojamies lieliski, piespiežam pretiniekus kļūdīties un cīnāmies par katru bumbu. Pēc pirmām divām minūtēm rezultāts pārsteidzošs – 8:0 mums par labu, Kriša kontā 6 puntki. Par nelaimi Krišš gūst traumu un viņa vietā laukumā atgriežas Vents Skujiņš, taču komandas līderis parāda raksturu un tūlīt pat dodas atpakaļ spēlē. Pēc nospēlētām četrām minūtēm mājinieki pieprasa minūtes pārtraukumu, kas trenerim Liepiņam izrādījies labs lemums, jo pēc tā mūsējiem kļūda seko kļūdai, nespējam noturēt aizsardzību, cīņa par bumbām pie abiem groziem ir katastrofāla. Mājinieki izvirzās vadībā nākamo trīs minūšu laikā un rezultāts jau 8:11. Mūsu trenerei nekas cits neatliek kā arī pieprasīt minūtes pārtraukumu, lai puiši varētu nomierināties un saņemties tālākai cīņai, tomēr mums neizdodas atgūties un puslaiks beidzas ar mums nelabvēlīgu rezultātu 8:13.
Spēles otro puslaiku sāk Vents Skujiņš, Krišs Rozenštoks, Gustavs Mačs, Emīls Seilis un Armands Baltušs. Pirmās divas minūtes rit sīvā cīņā. Rezultātu tomēr atkal atklāj laukuma saimnieki. Mūsu puišiem jau piezīmju norma un nespējam gūt punktus.  Pēc nospēlētām četrām minūtēm rezultāts 8:18. Laukumu atstāj Armands un Emīls, un viņu vietā nāk Oskars Matīss un Eduards Fricsons. Nelaimju sērija ģimnāzistiem turpinās, četrdesmitdevītie izmanto mūsu daudzās piezīmes un nebaidās uzbrukt no groza apakšas, piespiežot mūsējos krāt vēl vairāk pārkāpumu. Piektajā minūtē Krišs beidzot gūst punktus ģimnāzijas labā. Laukumu atstāj Vents
un Eduards, viņu vietā dodas Rojs Ragovskis un Toms Skopiņš. Treneres Nagles taktiskā maiņa izrādījusies veiksmīga, jau divas pārtvertas bumbas dažu sekunžu laikā Toma rēķinā, taču, lai cik labi mūsu puiši strādātu aizsardzībā, nespējam gūt tik ļoti vajadzīgos punktus. Spēles izskaņā redzams eneģijas un gribas trūkums ģimnāzistiem un 49. vidusskola vairkkārt gūst punktus ātrajos uzbrukumos. Spēle beidzas ar precīzu tālmetienu četrdesmitdevīto izpildījumā. Rezultāts 16:34 par labu laukuma saimniekiem. Mūsu komandas labā rezultatīvākais bija Krišs Rozenštoks, kurš guva 8 punktus.

Dienas otrajā spēlē jātiekas ar potenciālajiem turnīra pastarīšiem 19. vidusskolu, kuri gan jau paspējuši sagādāt pamatīgu pārsteigumu. Dienas pirmajā spēlē viņi uzveica čempionus Rīgas Valsts 3. ģimnāziju, tādējādi padarot spēku samērus grupā neskaidrus. Šo spēli mums uzsāk nedaudz citādāks starta piecinieks - Rozenštoks, Baltušs, Roze, Mačs un Ragovskis. Spēles sākums gan izvēršas neveiksmīgs - apbrīnojami aktīvi uz laukuma ir 19. vidusskolas spēlētaji, ātri panākot sešu punktu pārsvaru. Pēc minūtes pārtraukuma pieprasīšanas mūsējie nedaudz atgūstas, un ar Kriša Rozenštoka precīzu metienu noslēdz puslaiku ar -3 - 11:14.
Tomēr otrais puslaiks atkal sākas ar likstām. Neveiksmīgi uzbrukumi, sasteigti metieni un zibenīgi deviņpadsmito pretuzbrukumi. 4 minūtes pirms mača beigām rezultāts kļūst 13:24. Cenšamies laust spēli sākot aktīvāku spēlētāju rotāciju, tomēr tuvāk par 9 punktiem tā arī netiekam. Mača noslēgumā aukstasinīgs uz soda līnijas ir viens no 19. vidusskolas līderiem Pauls Bergs, mačs noslēdzas ar 24:35 19. vidusskolas labā. Arī šajā spēlē rezultatīvākais mūsu rindās bija Krišs Rozenšotks, kurš guva 12 punktus.

Dienas noslēdzošā spēle pret aizvadītās sezonas čempioniem - Rīgas Valsts 3. ģimnāziju. Un kurš gan varēja paredzēt, ka abu komandu cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs būs vien teorētiskas (precizējot - mums burtiski nereālas, bet RV3Ģ bija jāuzvar un jācer uz pozitīvu iznākumu 49. vidusskolas un 19. vidusskolas spēlē). Spēli šoreiz iesāk negaidīts starta piecinieks - Krišam Rozenštokam šoreiz pievienojas Reinis Lācis, Kristaps Blaubergs, Emīls Seilis un Jānis Indrāns. Diemžēl jāsaka, ka ir jaušams tas, ka cerības esam jau zaudējuši. Komanda šķiet nomākta un nemotivēta, tāpēc loģiski, ka pēc septiņām nospēlētām minūtēm jau 10:21. Tobrīd trenere Nagle pieprasa minūtes pārtraukumu, nomainot visu piecinieku. Tomēr laukumā turpina valdīt haotisks basketbols ar abu komandu daudzām kļūdām. Puslaiks noslēdzas ar 13:25.
Otro puslaiku atkal uzsākam nomainot visus piecus spēlētājus, tomēr spēles gaita paliek spītīgi nemainīga, 5 minūtes pirms mača beigām starpībai sasniedzot 14 punktus - 21:35. Mača beigās, šķiet sajutuši uzvaras tuvumu, nedaudz nobremzē trešie, bet mēs ar Seiļa un Mača pūlēm samazinām rezultāta starpību līdz -8. Laika atspēlēties gan vairs nepietiek, spēle noslēdzas ar RV3Ģ uzvaru 31:39. Mūsu komandā pa 8 punktiem Krišam Rozenštokam un Kristapam Blaubergam. Jāatzīmē arī tas, ka trešie šajā spēlē 18 punktus guva ar trīspunktniekiem.

 

Diemžēl, bet Superlīgas sezonu šogad noslēdzam ar 3 zaudējumiem, pirmoreiz netiekot ārā no apakšgrupas. Kas negaidīti - čempionu pilnvaras nolika 3. ģimnāzijas spēlētāji, jo 49. vidusskola pieveica 19. vidusskolu, tādējādi savā starpā sadalot 1. un 2. vietu grupā.

 

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija - Rīgas 49. vidusskola 16:34 (8:12, 8:22)
RV1Ģ - Rozenštoks 8, Baltušs 4, Skopiņš 2, Ragovskis 2, Lācis, Blaubergs, Mačs, Seilis, Skujiņš, Matīss, Indrāns, Fricsons.
49. vsk - Eglītis 7, Stikuts 7, Krūmiņš 6, Liepiņš 6, Melderis 3, Kārkliņš 3, Novickis 2, Kaminskis, Lazdāns, Putniņš, Čīma, Purnis

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija - Rīgas 19. vidusskola 24:35 (11:13, 13:22)
RV1Ģ - Rozenštoks 12, Mačs 4, Baltušs 3, Ragovskis 3, Indrāns 2, Skopiņš, Roze, Lācis, Blaubergs, Seilis, Skujiņš, Matīss.
19. vsk - Bergs 16, Ivanovs 8, Gilucis 5, Audersons 4, Miķelsons 2, Freimanis, Kalējs, Bērziņš, Zihmanis.

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija - Rīgas Valsts 3. ģimnāzija 31:39 (13:24, 18:15)
RV1Ģ - Rozenštoks 8, Blaubergs 8, Mačs 6, Seilis 4, Skujiņš 4, Roze 1, Baltušs, Skopiņš, Lācis, Ragovskis, Indrāns.
RV3Ģ - Sokolovs 8, Zariņš 8, Lasenbergs 5, Krauklis 5, Žubulis 4, Birzgalovs 3, Avenītis 3, Krastiņš 3, Mačuks, Kalnrācenis.


Spēlētāju šīs sezonas statstika pieejama šeit. Bildes no spēlēm D grupā šeit.