en rus

Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Pēdējie jaunumimore

Ģimnāzijai pasniegta «Lielā pūce» (2014.g)

trešdiena, 2014. gada 3. septembris

RV1Ģ pārstāvji svinīgajā ceremonijā

(foto: Valsts prezidenta kanceleja)

2014. gada 2. septembrī svinīgajā ceremonijā Melngalvju namā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai tika pasniegta ceļojošā balva «Lielā pūce». Ceremonijā piedalījās Valsts prezidents Andris Berziņš un Ata Kronvalda fonda pārstāvji. Kopā ar ģimnāzijas direktoru Māri Braslu uz ceremoniju devas arī daži no tiem ģimnāzijas audzēkņiem, kuru sasniegumi starptautiskajās olimpiādēs ļāva ģimnāzijai jau kartējo reizi saņemt šo prestižo apbalvojumu: Šonita Koroļova (bronzas medaļa starptautiskajā lingvistikas olimpiādē), Aleksejs Popovs (sudraba medaļa starptautiskajā informātikas olimpiādē) un Rūdolfs Treilis (bronzas medaļa starptautiskajā fizikas olimpiādē).

«Lielā pūce» ir Ata Kronvalda fonda dibināts apbalvojums, kas ir balstīts uz fonda veidoto Latvijas skolu reitingu. Fonda apkopotā informācija sniedz iespēju izvērtēt Latvijas skolu talantīgo skolēnu sasniegumus, kā arī iepazīstina sabiedrību ar izglītības iestādēm, kurās ir vissekmīgākais darbs ar jauniešu intelektuālo spēju attīstīšanu. Katru gadu tiek apbalvotas 10 skolas, kas reitingā ir ieņēmušas visaugstākās vietas — 5 no mazo skolu reitinga un 5 no lielo skolu reitinga. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija šogad lielo skolu novērtējumā ir ieņēmusi pirmo vietu, apsteidzot Daugavpils Krievu vidusskolu-liceju, otrās vietas ieguvējus, par 165%. Lielo skolu reitinga pirmajā pieciniekā iekļaujas arī (reitinga samazināšanas secībā) Rīgas Franču licejs, Siguldas Valsts ģimnāzija un Cēsu Valsts ģimnāzija. Savukārt mazo skolu reitingā labākās izrādījas Aglonas vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola, Rīgas 89. vidusskola, Rīgas 41. vidusskola un Daugavpils 13. vidusskola.

Sastādot skolu reitingu, Ata Kronvalda fonds ņem vērā skolas audzēkņu panākumus valsts un starptautiskā mēroga mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī zinātniskajās konferencēs un radošajās skatēs un konkursos. Tieši starptautisko olimpiāžu rezultātu ziņā 2013./2014. mācību gads mūsu skolai ir it īpaši izdevies — tajās ģimnāzisti un ģimnāzistes izcīnīja 3 sudraba medaļas, 6 bronzas medaļas un 2 atzinības rakstus.

Sīkāku informāciju par Ata Kronvalda fondu var iegūt fonda mājaslapā, par reitingu — reitinga mājaslapā, bet par mūsu skolas audzēkņu sasniegumiem starptautiskajās olimpiādēs — mūsu mājaslapas attiecīgajā sadaļā.